Top Ad unit 728 × 90

Beneficiile cartofului dulce

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Cartoful dulce a fost descoperit de Cristofor Columb alaturi de cartoful alb si porumb. Se pare ca acest tip de cartof era cultivat de incasi de mii de ani dar avea ca scop hranirea animalelor.

In zilele noastre cartoful dulce este cultivat in special pe taramul asiatic, in insulele Pacificului,in intreaga Amercica si in partile sudice ale rusiei. China este cel mai mare producator, acoperind circa 80% din productia mondiala si oferind peste 100 de varietati.

beneficii cartoful dulce
Cartofii dulci sunt bogati in Vitamina C, o portie continand 65% din portia minima recomandata de vitamina C. De asemenea sunt bogati in calciu, acid folic,potasiu si beta-caroten.

Datorita faptului ca acestia sunt foarte bogati nutritiv ei sunt considerati ca numarul unu intre legumele cele mai hranitoare.

Persoanele care au diabet zaharat trebuie sa evite consumul de alimente care au un index glicemic ridicat dar se pare ca cartoful dulce are o incarcatura glicemica de numai 17 in comparatie cu un cartof alb care are incarcatura glicemica de 29.

Cartoful dulce este un excelent aliat pentru piele datorita nivelului ridicat de vitamina A si beta-caroten. cele mai multe substante din produsele cosmetice scumpe precum retinolul sau acidul retinoic nu sunt altceva decat derivate din vitamina A. Betacarotenul este cel care combate radicalii liberi responsabili pentru pielea imbatranita. Continutul bogat in beta-carten poate sa previna aparitia cancerului de prostata iar fierul continut de acestia poate sprijini fertilitatea.

Cramepele musculare vor fi reduse cu succes datorita continutului ridicat de potasiu din cartofii dulci. corpul foloseste mult potasiu in perioadele de stres asa ca consumand cartofi dulci va veti proteja de efectele negative asupra sanatatii create de tensiune.

Colina din cartofii dulci este un nutrient important care ajuta la mentinerea sistemului muscular, dar si a memoriei. In plus, colina promoveaza un somn linistit si ajuta la transmiterea corecta a impulsurilor nervoase.

Beneficiile cartofului dulce Reviewed by Unknown on 5:17 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.