Ai impresia că ai ajuns la capătul puterilor? S-ar putea să ai dreptate.
Publicitate
Un articol de Mihaela Isabela
Datorita stresului constant si a lipsei de somn sau de recuperare corpul nostru poate sa ajunga la epuizarea tuturor resurselor si sa ajunga la epuizare cronica, cu consecinte grave pentru sanatate. Organismul nostru are propriile metode de a-ti atrage atentia ca nu mai suporta presiunea la care este supus. in cazul in care te confrunti cu oricare din semnele urmatoare in mod regulat ar trebui sa gasesti o noua metoda de gestionare a stresului sau sa analizezi situatia si sa vezi daca ai posibilitatea de a elimina cativa dintre factorii de stres din viata ta.
Din cauza unor stari de stres sau oboseala prelungita,cortizolul, hormonul secretat de glandele suprarenale care este necesar pentru energia din primele ore a diminetii, poayte sa fie la un nivel scazut.
2. Te simti obosit indiferent cat de mult dormi
Incepi sa te simti obosit si fara energie atunci cand nevoia de somn este mai mare decat odihna de care beneficiaza corpul tau.
3. Ai pofta de alimente sarate
Aparitia unor pofte de alimente sarate se poate datora stresului cronic care poate sa cauzeze dezechilibre la nivelul electrilitilor.
4. Abilitate scazuta de a face fata unor situatii stresante
In viata de zi cu zi pot sa apara situatii stresante iar o stare de stres continua poate sa scada rezistenta la stres.
5. Cicluri menstruale neregulate si sindrom premenstrual accentuat
Stresul cronic poate sa duca la dezechilibre hormonale care afecteaza ciclul menstrual, sindromul premenstrual si chiar la probleme de fertilitate datorita faptului ca corpul ofera prioritate hormonilor de stres fata de cei sexuali.
6. Raceli si gripe frecvente, cu timp de vindecare mai mare
Ca si in cazul de mai sus corpul ofera o atentie sporita hormonilor de stres fata de functia imunitara ingreunand sarcina acesteia sa lupte cu racelile si bolile.
7. Senzatii de ameteala la ridicatul in picioare
Pierderea echilibrului la ridicatul brusc in picioare sau senzatii de amneteala este datorat dezechilibrului de electroliti asociat cu stresul cronic.
8. Ceata mentala
Datorita stresului excesiv poti sa ai senzatia ca mintea iti este incetosata si ca memoria iti joaca feste.
9. Dependenta de cofeina sau zahar
In cazul in care simti ca nu poti sa ,,functionezi" normal fara cofeina sau zahar inseamna ca rezervele tale naturale sunt epuizate.
10. Dezechilibrul zaharului din sange
Stresul cronic poate dezechilibra nivelul zaharului din sange, lucru care va cauza suisuri si coborasuri frecvente ale energiei pe parcursul unei zile.
Ai impresia că ai ajuns la capătul puterilor? S-ar putea să ai dreptate.
Reviewed by Unknown
on
5:13 AM
Rating:

No comments: