Top Ad unit 728 × 90

Una dintre cele mai bune plante în lupta cu diabetul zaharat: dafinul

Publicitate

 Un articol de Mihaela Isabela

Din vremea lui Hipocrate și până acum, dafinul a rămas același premiant atât în rândul condimentelor, cât și în cel al celor mai bune remedii naturiste.

Frunzele de dafin au proprietați antiseptice, antibacteriene și antivirale. Sunt un sedativ natural și sunt eficace împotriva plăgilor, aftelor și abceselor dentare. Frunzele de dafin, prin infuzie, calmează nervii și reduc stările de anxietate. Sunt recomandate în mod special pentru o mai bună digestie și combat fermentația.

diabetul zaharat si frunzele de dafin
În cele mai vechi timpuri oamenii foloseau frunzele pisate și înmuiate în rachiu contra frisoanelor, iar amestecate cu balegă de oaie se foloseau drept cataplasme pentru durerile de picioare.

În ziua de azi specialișții în medicina naturistă recomandă dafinul drept una dintre cele mai bune plante în tratarea diabetului zaharat, pentru ca reglează nivelul zahărului în sânge.

Pentru tratarea aceste afecțiuni se folosește infuzie din frunze de dafin preparată din 10 frunze de dafin și 600 ml apă clocotită. Această infuzie se bea în fiecare dimineață pe stomacul gol câte 150-200 ml.

Restul de infuzie se împarte în trei părți egale care se consumă pe parcursul aceleiași zile. Pentru a avea un efect mai puternic se pot adăuga două lingurițe cu semințe de pătlagină.

Tot pentru persoanele care suferă de diabet zahara un remediu la fel de bun este și decoctul preparat din 15 frunze de dafin rupte mărunt, o lingurița cu rădăcină de brusture tocat și 300 ml apă. Toate platele amestecate se fierb timp de 15 minute după care se lasă la infuzat într-un termos pentru 4 ore. După 4 ore lichidul se va strecura cu atenție și se va consuma călduț cu înghițituri mici. Acest tratament trebuie urmat timp de 3 zile iar dozele de administrare se corectează în funcție de rezultatele obținute în timpul curei.

Una dintre cele mai bune plante în lupta cu diabetul zaharat: dafinul Reviewed by Unknown on 4:57 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.