Top Ad unit 728 × 90

Te simti slăbit? Vitamina D3 întărește musculatura!

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Deficitul vitaminei D afectează grav muculatura. Vitamina D poate fi obținută prin expunerea la soare, experții fiind de părere că un nivel crescut al Vitaminei D în organism ne poate feri de foarte multe boli. Din păcate, oamenii se expun din ce în ce mai puțin la soare, ceea ce duce la apariția deficitului de Vitamina D. Mai mult de 1 miliard de oameni suferă de acest deficit.

vitamina D3

Aproximativ 90% din cantitatea de Vitamina D poate fi opținută prin simpla expunere la soare și asta pentru că Ultravioletele de tip B intră în piele, transformând colesterolul în Vitamina D3.

Mai multe studii arată faptul că Vitamina D3 este mult mai importantă decât Vitamina D2.

Chiar dacă pe piață există foarte multe suplimente cu un conținut crescut de Vitamina D, în realitate acestea nu sunt atât de naturale.

Un studiu realizat pe 200 de subiecți arată faptul că mai mult de o treime din populația lumii suferă de deficit de Vitamina D.

Oamenii de știință din cadrul Universității din Birmingham au descoperit faptul că o concentrație de 1,25-dihydroxivitamina D3 (1beta,25(OH)2D3), era strâns legată de creșterea în greutate și de scăderea masei musculare.

"Atunci când te confrunți cu probleme de sănătate la nivel mondial, de exemplu obezitatea, îți poți da seama cât de important este să ai o musculatură puternică.," a menționat Dr Zaki Hassan-Smith, rector în cadrul Insitutului de cercetare al Universității din Birmingham.

Cum s-a desfășurat studiul

Cercetătorii au folosit pentru studiu 116 subiecți (79 femei, 37 bărbați; cu vârsta cuprinsă între 20-74 de ani) evaluați medical premergător.

Fișa medicală avea ca principal subiect comun nivelul crescut de grăsime și masa musculară scăzută. Procedura era următoarea: subiecții veneau dimineața la clinică, li se lua o probă de urină, după care aceasta era analizată timp de 24 de ore.

Dr Hassan-Smith a descoperit în primul rând faptul că femeile cu un nivel de grăsime crescut, prezentau un nivel scăzut de Vitamina D- marcăr al deficitului nutritiv.

Apoi, nivelul scăzut de Vitamina D a fost asociat cu masa musculară precară.

Întărește masa musculară pentru a crește nivelul Vitaminei D

Aceste studii au arătat faptul că există o legătură strânsă între Vitamina D și masa musculară.

"Am realizat că există o legătură mult mai strânsă decât ne-am fi așteptat. Poate că grăsimea afectează nivelul Vitaminei D din organism, însă masa musculară poate ajuta la corectarea deficitului Vitaminei D.," a adăugat Dr Hassan-Smith.

"Este impedios necesar să înțelegem acest proces și să luăm măsuri în ceea ce privește aportul de Vitamina D."

O mare parte din munca de cercetare pe care Dr Hassan's Smith a realizat-o s-a bazat pe 25OHD3, deoarece acesta este de părere că astfel a găsit conexiunea între grăsimea corporală, masa musculară și deficitul de Vitamina D.

Interesant este și faptul că 1beta,25(OH)2D3, pare să fie un indicator mai bun decât 25OHD3, însă serul 25OHD3 a avut un impact mai puternic decât 1beta,25(OH)2D3, în ceea ce privește măsurarea masei musculare.

Și diferența genetică are un aport

De asemenea studiul a presupus și o evaluare a subiecților din punct de vedere genetic, ceea ce a dus la concluzia că gena influențează într-o oarecare măsură nivelul fiecăruia de Vitamina D, din organism.

Te simti slăbit? Vitamina D3 întărește musculatura! Reviewed by Unknown on 5:51 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.