Top Ad unit 728 × 90

De ce este stresul asa periculos?

Publicitate

 Un articol de Petrut

Stresul lasa o ,,cicatrice chimica" de nesters in corpul nostru iar deseurile metabolice, cum sunt numite substantele toxice care se elibereaza in corpul nostru in aceste momente, se depun pe artere, pe articulatii, in tesutul elastic al pielii si afecteaza buna functionare a organelor.

bolile cauzate de stres
Stresul poate provoca dureri de cap

Ai avut o zi incarcata la locul de munca si nu apucat sa mananci iar acum te-ai procopsit cu o durere de cap insuportabila. Cum se explica acest lucru? Ei bine, starile de stres si nervozitate nu au facut altceva decat sa iti scada nivelul de glicemie si astfel a aparut durerea de cap. Pentru a scapa de acesta durtere trebuie sa manaci ceva usor apoi sa iti masezi usor tamplele in sens circular cu putin gel mentolat.

Stresul poate provoca afectiuni cardiovasculare

In cazul in care inima se afla sub efectul adrenalinei aceasta se va contracta mult mai repede pentru a duce sange in muschi si organe fapt care va duce la cresterea presiunii arteriale pentru a activa circulatia sangelui si a furniza mai mult oxigen muschilor. Daca acest proces va avea loc zilnic nu mai este mult pana va aparea tensiunea arteriala, aritmiile si tahicardia.

Stresul poate provoca gastrita

Tot stresul este de vina daca ai arsuri la stomac. Medicii numesc aceasta boala, ,,boala stresului".

Stresul poate provoca dermatita

Este cunoscut faptul ca stresl scade imunitatea iar dermatitele sau infectiile vaginale sunt afectiuni declansate pe fondul rezistentei scazute. Stresul poate sa avgraveze si psoriazisul care este o boala tot mai intalnita la oamenii care duc un stil de viata solicitant si stresant.

Stresul poate sa provoace boli hepatice

Pentru a raspunde nevoilor energetice ale organismului ficatul va elibera in sange mai mult glicopen. Ficatul va provoca si o crestere a nivelului de colesterol ,,rau" care in exces va determina obstructionarea arterelor.

Ce alte motive in plus iti trebuie ca sa faci o pauza si sa privesti viata cu mai multa detasare?

De ce este stresul asa periculos? Reviewed by Unknown on 12:12 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.