Top Ad unit 728 × 90

Cum putem folosi anghinarea in scop terapeutic

Publicitate

 Un articol de Petrut

Anghinarea este o plantă ierboasă de origine mediteraneană care se folosește în scop terapeutic. Frunzele folosite pentru diferite tratamente au gust amar și se recoltează de 3-4 ori pe an, după maturizare. datorită faptului că este sensibilă la frig această plantă trebuie protejată în timpul iernii.

beneficii anghinare
Frunzele de anghinare conțin polifenoli, flavonoizi, un principiu amar, cinaratriol, compuși sterolici, săruri de potasiu, provitamina A și numeroase enzime.

Acesata plantă este indicată pentru tratarea insuficienței hepatice și renale, hepatită cronică și ciroză hepatică, calculoză biliară, ateroscleroză, hipercolesterolemii, anorexie, balonare, adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale, intoxicații, balonare, inapetență, greață și durerile abdominale.

Tratamentul se poate administra sub formă de infuzie care se prepară cu ajutorul a 2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită, la 300 ml apă. Ceaiul se bea cu 30 de minute înainte de masă în trei reprize timp de 10 zile. După ce pacientul a consumat acest ceai timp de 10 zile preparatul se poate face mai concentrat (4 lingurițe la 300 ml apă), iar după alte trei zile se poate prepară din 5 lingurițe la 300 ml apă.

în cazul în care este necesar acest tratament se poate relua după o pauză de o lună. Frunzele de anghinare se pot asocia È™i cu alte plante precum mentă,pelin,brusture. în cazul în care vă confruntaÈ›i cu o lipsă a poftei de mâncare se poate prepara un ceai din 1 linguriță de plantă uscată, la 1 cană cu apă È™i se bea câte ½ de cană înainte de masă.

Trebuie menționat faptul că tratamentul nu se administrează femeilor care alăptează pentru că reduce lactația și nici în cazul persoanelor care au stadiul acut al bolilor hepato-biliare și renale și nici inclus în vreun altfel de preparat în cazul litiazei biliare.

Cum putem folosi anghinarea in scop terapeutic Reviewed by Unknown on 5:10 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.