Top Ad unit 728 × 90

Alternative naturale la foile pentru uscător ticsite de chimicale

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Foile pentru uscător din comerţ conţin substanţe chimice toxice, printre care şi o serie de cancerigeni. Substanţele chimice din foile pentru uscător se absorb treptat în piele, şi mai există şi pericolul ca acestea să pătrundă direct în plămâni pe calea aerului la încălzirea foilor în uscător. Din fericire, însă, există şi alternative naturale la foile pentru uscător din comerţ, soluţii pe care le poţi pune uşor în practică. Astfel te poţi bucura de haine moi cu miros proaspăt şi poţi preveni electrizarea ţesăturilor fără riscul expunerii la chimicale!

foile de uscator

1. Bicarbonat de sodiu. Adaugă un sfert de cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de spălare ca să înmoi hainele şi să elimini nevoia de a mai folosi foi pentru uscător. Bicarbonatul de sodiu contribuie şi la îndepărtarea petelor.

2. Oţet alb. Similar metodei cu bicarbonat, adăugarea unui sfert de cană de oţet la ciclul de clătire ajută la înmuierea ţesăturilor, acest ingredient nelipsit din cămară având un efect antistatic și protejează de uzură a rufelor colorate.

3. Mingi de tenis. Un truc surprinzător, presupune aşezarea unei mingi de tenis peste haine la ciclul de uscare pentru netezirea ţesăturilor, şi reducerea timpului de uscare.

4. Separă ţesăturile sintetice. O cauză frecventă a electrizării o reprezintă amestecarea materialelor sintetice cu cele naturale. Ca să rezolvi această dilemă, agaţă rufele sintetice pe sârmă (deoarece se usucă oricum rapid), după care usucă separat rufele din bumbac şi alte materiale naturale. Nu exagera cu timpul de uscare ca să previi electrizarea prin frecarea rufelor la temperaturi înalte.

5. Petice textile îmbibate în ulei esenţial. Taie un prosop din bumbac în mai multe petice mici şi toarnă pe fiecare bucată tăiată 3-5 picături de ulei esenţial de pin sau de lavandă pentru un parfum subtil şi proaspăt. Foloseşte peticele la fel ca pe foile pentru uscător din comerţ. Adaugă-le pur şi simplu peste rufe la ciclul de uscare!

6. Şerveţele umede cu oţet. Amestecă 1 cană de oţet cu 25 de picături de ulei esenţial la alegere. Scoate şerveţelele pentru bebeluşi din pachet şi pune-le într-un borcan cu capac. Toarnă peste ele soluţia de oţet şi înşurubează capacul. Ori de câte ori speli rufe, foloseşte un şerveţel din borcan la ciclul de uscare ca să împrospătezi hainele.

7. Balsam spray. Amestecă 2 căni de oţet alb cu 3 linguriţe de ulei esenţial de eucalipt şi mută soluţia într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine conţinutul şi pulverizează 10-15 pufuri peste rufele umede înainte să porneşti ciclul de uscare. Nu există niciun risc ca hainele să iasă pătate de oţet, şi că la final ţesăturile sunt moi la atinge şi miros foarte plăcut.

8. Gheme de lână pentru uscător. Ca să previi electrizarea şi să înmoi ţesăturile, ai nevoie de 2-3 sculuri de fir de lână, un ac de împâslit şi o pereche de colanţi din nylon. Începe prin a înfăşura firul în jurul degetelor de cca. 10-15 ori. Scoate degetele de sub firul înfăşurat, apucă-l cu acul, apoi înfăşoară la mijloc de încă 10-15 ori. Continuă să alternezi direcţiile până ce obţii un ghem de dimensiunea unei mingi de tenis. Foloseşte apoi acul de împâslit ca să înnozi capătul firului de ghem pentru a împiedica destrămarea. Bagă ghemul de lână în ciorapii de nylon, şi fă un nod. Spală ghemul de câteva ori în apă fierbinte înainte să-l foloseşti alături de rufe. Apoi îl poţi arunca liniştită peste haine la ciclul de uscare în locul foilor pentru uscător.

Alternative naturale la foile pentru uscător ticsite de chimicale Reviewed by Unknown on 5:15 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.