Top Ad unit 728 × 90

9 moduri prin care îţi poţi îmbunătăţi memoria

Publicitate

Un articol de Petrut

Problemele cu memoria de la bătrâneţe, pot fi evitate cu ajutorul câtorva schimbări simple în stilul tău de viaţă. Adăugând fructe precum căpşune, consumând puţin vin sau fasole ori mazăre, poate fi un început bun. În acelaşi timp, yoga are un aport foarte mare la starea de concentrare şi de relaxare.

Cu toţii cunoaştem acele persoane care îşi amintesc mereu numere de telefon, date de naştere, rute din excursii, etc. eu nu sunt genul acesta de om şi odată cu apariţia telefoanelor inteligente parcă nu mai am nevoie deloc să ţin minte atâtea date, însă recunosc, sunt gelos pe memoria elefantului. Ştiu că toţi găsim acea scuză „am îmbătrânit, nu mai ţin minte” însă dacă vom respecta câteva reguli simple, nu va mai fi nevoie să spunem asta niciodată, nici măcar atunci când vom fi realmente bătrâni. 
modurile prin care nu iti vei pierde memoria la batranete

Dacă şi tu vrei să îţi îmbunătăţeşti memoria şi să nu ţi-o pierzi la bătrâneţe, ia aminte aceste 9 sfaturi!

1. Consumă flavonoizi 


Da, alimentele bogate în flavonoizi susţin memoria. Optează pentru merişoare, prune, mere, pere, banane, citrice, vin roşu sau sucuri din fructe. Roşiile, ceapa şi ardeii ajută şi ele foarte mult. 


2. Nu te îmbată 


Da, este bine să consumi puţin vin din când în când, însă nu exagera! Studiile arată că o cantitate mare de alcool duce la blocarea memoriei, făcându-te să uiţi chiar şi aspecte din viaţa de zi cu zi. 


3. Consumă soia 


Foarte mulţi oameni înlocuiesc carnea cu preparate din soia. Un studiu a demonstrat faptul că soia accelerează activitatea lobului frontal al creierului, atât în rândul femeilor cât şi al bărbaţilor, după doar 10 săptămâni de la consum.


 4. Optează pentru activităţi amuzante! 


Un experiment, ce a avut drept subiecţi 32 de studenţi, a arătat faptul că activităţi precum tenisul sau anumite jocuri de societate, asociate cu imagini ale unor animăluţe sau copii, îmbunătăţesc memoria cu 44%. 


5. Mănâncă precum Popeye 


O dietă bogată în acid folic ajută la concentrare şi susţine memoria. Deficitul de fier scade producţia de energie şi activitatea craniană. Pentru a te bucura de aceste suplimente, consumă alimente precum spanac, sparanghel, varză, ouă, carne de vită, fasole, caise, cereale, etc. 


6. Fii mai social!

Conform unui studiu realizat de Harvard, persoanele în vârstă, cu o activitate socială crescută, prezintă mai puţine şanse să îşi piardă memoria. Un studiu ce implică 1138 de bătrâni, arată că rata pierderii memoriei scăzuse cu 70% la persoanele care aveau activităţi sociale constante. 
Aşa că nu sta în casă, ieşi şi bucură-te de viaţă! 


7. Practică sport!

Hipocampusul cranian este mediul de comfort al emoţiilor şi al memoriei. Conform câtorva studii, un an întreg de aerobic, poate întoarce ceasul biologic cu 2%, îmbunătăţind astfel memoria şi funcţia creierului. 


8. Încearcă Yoga 


Conform unui studiu realizat pe 159 de tineri stresaţi şi 142 de tineri mai puţin stresaţi, s-a demonstrat că cei care practicau yoga îşi îmbunătăţeau memoria. Studenţii au fost împărţiţi în 2 grupe şi au fost evaluaţi timp de 7 săptămâni, timp în care au practicat paranayama, meditaţie şi s-au rugat. 


9. Bucură-te de viaţă! 


Cercetările arată că persoanele care ascultă muzică, urmăresc filme, gătesc, se joacă şi fac sport, sunt mai puţin predispuse să uite. Cu cât activităţile zilnice sunt mai captivante, cu atât rezultatele sunt mai îmbucurătoare. 


Ei cine nu vrea o memorie ascuţită? Dacă vei urma aceşti paşi, rezultatele vor fi cele aşteptate de tine!

In continuare puteti vedea medicamente direct raspunzatoare de pierderea memoriei!

9 moduri prin care îţi poţi îmbunătăţi memoria Reviewed by Unknown on 1:51 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.