Top Ad unit 728 × 90

Uleiul de peşte vindecă inima în urma atacurilor de cord

Publicitate

Un articol de Andreea

Medicii recomandă un consum de cel puţin două porţii de peşte pe săptămână. Principalul motiv pentru care peştele este un aliment atât de sănătos constă în conţinutul mare de acizi graşi omega-3, care joacă un rol esenţial în sănătatea inimii şi a creierului.

suplimentele cu omega ajuta organismul

Un studiu recent a descoperit că acizii graşi omega-3 conţinuţi de carnea de peşte sunt foarte benefici pentru persoanele cu risc crescut de a suferi atacuri de cord, dar şi pentru pacienţii care au suferit deja astfel de accidente vasculare.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Harvard şi Spitalul Brigham susţin că administrarea de omega-3 în concentraţii mari scade semnificativ leziunile provocate de atacurile de cord.

Aceştia le recomandă persoanelor care au suferit deja atacuri de cord să ia zilnic suplimente de ulei de peşte cu conţinut mare de omega-3 timp de 6 luni la rând. Aceşti nutrienţi îmbunătăţesc contracţiile inimii şi contribuie la eliminarea depozitelor de ţesut din compartimentele neafectate ale inimii. Administrarea de omega-3 pe timp îndelungat este benefică nu numai pentru supravieţuitorii accidentelor vasculare, ci şi pentru persoanele cu grad ridicat de risc pentru astfel de accidente.

Dr. Raymond Kwong, autorul studiului, lămureşte că suplimentele de omega-3 trebuie folosite în scop preventiv inclusiv de către persoanele perfect sănătoase. Suplimentele de ulei de peşte scad riscul de infarct cardiac şi vin în sprijinul tratamentelor cardiace de remodelare şi întărire a ţesuturilor inimii.

Concluziile au fost desprinse pe baza unui studiu clinic de amploare

Raymond Kwong relatează că studiul s-a desfăşurat pe un număr de 360 de pacienţi cu antecedente de infarct miocardic. Aceştia au fost separaţi în două grupuri, un grup placebo şi unul de testare a substanţei active, cel din urmă primind zilnic 4 grame de ulei de peşte pe o perioadă de 6 luni.

Pacienţii din cel de-al doilea grup au primit doar suplimente aprobate de FDA. Înainte şi la încheierea studiului, Kwong şi echipa sa au examinat starea cardiacă a subiecţilor prin intermediul testelor RMN. Rezultatele au fost cât se poate de concludente: la finalul studiului, participanţii care au primit suplimentele au prezentat cu 5,8% mai puţin ţesut cicatricial cardiac, o îmbunătăţire cu 6% a funcţiei cardiace şi un grad mai redus de inflamaţie.

Toţi pacienţii care au participat la stadiu au continuat să-şi ia tratamentul cardiovascular obişnuit şi au fost atent supravegheaţi de către un medic cardiolog pe toată perioada de testare.

Pe lângă faptul că sunt benefice şi sigure pentru pacienţii care au traversat episoade de infarct miocardic, suplimentele de ulei de peşte contribuie şi la scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale şi a trigliceridelor, proprietăţi care converg către acelaşi punct, şi anume întărirea sănătăţii inimii.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Uleiul de peşte vindecă inima în urma atacurilor de cord Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.