Top Ad unit 728 × 90

Drajeuri pentru tuse din 3 ingrediente care acţionează instantaneu. Trebuie neaparat sa le incerci!

Publicitate

Un articol de Andreea


Sezonul rece nu aduce doar cadouri şi excursii la munte, ci şi răceli, gripe, tuse şi dureri în gât. Deşi mulţi oameni se reped asupra drajeurilor farmaceutice pentru calmarea tusei, folosirea acestor medicamente nu este o idee prea bună, având în vedere numărul mare de coloranţi, conservanţi şi alţi aditivi pe care acestea le conţin.

Toxinele respective sunt şi mai periculoase pentru organism atunci când eşti bolnav şi slăbit.


Vestea bună e că îţi poţi prepara singur propriile drajeuri pentru tuse folosind doar câteva ingrediente 100% naturale. Fiecare ingredient în parte are beneficiile sale şi, în combinaţie, aceste substanţe alcătuiesc un cocteil deosebit de puternic şi de eficient.

Uleiul de cocos


Uleiul de cocos nu numai că ajută la calmarea durerilor în gât şi a tusei, ci contribuie şi la întărirea sistemului imunitar. Abundă în antioxidanţi şi oferă proprietăţi atât antibacteriene cât şi antivirale. 

Uleiul de cocos are un conţinut ridicat de acid lauric, un acid gras sănătos cu efecte antibacteriene şi antivirale şi recunoscut ca fiind un bun întăritor al sistemului imunitar. Uleiul de cocos conţine acid lauric în proporţie de 50%, substanţă pe care corpul o transformă în monolaurină, un agent antiviral eficient împotriva unui spectru larg de patogeni, printre care şi HIV, herpes, virusuri gripale şi protozoare dăunătoare precum Giardia lamblia.

Deoarece întăreşte sistemul imunitar, uleiul de cocos poate chiar contribui la grăbirea timpului de recuperare.

Mierea


Mierea de albine oferă proprietăţi antimicrobiene si antivirale deosebit de puternice. Mierea este de fapt celebră mai ales pentru efectul său de vindecare a răcelilor şi a tusei. Studiile ştiinţifice au descoperit că mierea poate fi la fel de eficientă în tratamentul tusei precum medicamentele farmaceutice fără prescripţie medicală.

Cercetătorii sunt de părere că acest efect se poate datora, în parte, consistenţei groase a mierii, care lubrifiază eficient gâtul, dar şi abilităţii sale de a desensibiliza terminaţiile nervoase.

Pentru calmarea tusei provocate de alergii se recomandă mai ales sortimentele de miere cu conţinut bogat de polen produse de apicultori locali. De ce? Pentru că astfel poţi dezvolta o imunitate mai bună împotriva alergenilor de mediu specifici zonei în care locuieşti. 

Un studiu din 2010 a arătat că persoanele diagnosticate cu alergie la polenul florilor de mesteacăn au reuşit să reducă cu 60% intensitatea simptomelor resimţite şi cu 70% durata de manifestare a acestora prin simpla consumare a mierii produse pe plan local în timpul sezonului de înflorire a mestecenilor.

În această reţetă, mierea joacă un dublu rol: de legare a celorlalte ingrediente folosite, dar şi de aromare a drajeurilor pentru tuse.

Scorţişoara


Scorţişoara nu numai că are o aromă minunată, ci posedă şi proprietăţi terapeutice puternice. Scoarţa copacului Cinnamonum conţine cinamaldehida, acid cinamic şi cinamat, aceşti compuşi fiind principalii ingredienţi activi. 

Dar scorţişoara mai oferă şi proprietăţi fenolice deosebite datorită antioxidanţilor şi flavonoizilor pe care îi conţine. Cercetătorii au descoperit de fapt că scorţişoara înglobează peste 40 de compuşi preţioşi pentru sănătatea organismului şi întărirea sistemului imunitar. 

Uleiurile de scorţişoară oferă şi efecte protectoare împotriva virusurilor gripale şi a anumitor tipuri de bacterii infecţioase.

Reţeta de preparare a drajeurilor pentru tuse din 3 ingrediente


Cele trei ingrediente descrise mai sus trebuie îmbinate pentru a obţine dropsurile naturale cu efect anti-tusiv.

Ingrediente:

• ½ cană ulei de cocos

• ½ cană miere

• 1 ½ linguriţe scorţişoară

Instrumentar:

• Tavă pentru cuburi de gheaţă

• Recipient pentru depozitare

Instrucţiuni:

1. Măsoară şi toarnă uleiul de cocos într-un bol mic.

2. Bate-l bine cu un mixer de mână.

3. Adaugă mierea şi continuă să baţi compoziţia până la omogenizarea completă a celor două ingrediente.

4. Adaugă şi scorţişoară şi amestecă bine.

5. Toarnă compoziţia într-o tavă mică pentru cuburi de gheaţă.

6. Ţine tava la congelator timp de minimum 20 de minute pentru ca drajeurile să se întărească.

7. Scoate cu grijă drajeurile din tava pentru cuburi de gheaţă şi depozitează-le la frigider într-un recipient etanş.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Drajeuri pentru tuse din 3 ingrediente care acţionează instantaneu. Trebuie neaparat sa le incerci! Reviewed by Razvan on 2:14 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.