Top Ad unit 728 × 90

9 argumente in sprijinul terapiei cu ventuze

Publicitate

Un articol de Petrut

De curand, terapia cu ventuze a atras multa atentie din partea mijloacelor de comunicare in masa dupa ce pe spatele unora dintre atletii olimpici participanti la competitia din Rio s-au facut observate vanatai de forma circulara produse de ventuze. Daca esti curios sa afli la ce serveste aceasta forma de terapie, te afli in locul potrivit.

Terapia cu ventuze este o forma de medicina alternativa chineza straveche ce dateaza de mii de ani. Aceasta vizeaza exclusiv circulatia sangelui, crescand vascularizarea unor zone corporale care nu sunt in mod normal bine irigate prin aplicarea pe piele a unor ventuze incalzite care creeaza un vid partial ce mobilizeaza fluxul sanguin si sprijina vindecarea.

9 argumente in sprijinul terapiei cu ventuze
Tensionarea repetata a musculaturii pe timpul antrenamentelor fizice duce la deplasarea, rasucirea si rigidizarea tesuturilor conective, ceea ce ingreuneaza si mai mult functia musculara.

Practica folosirii ventuzelor incinse nu numai ca imbunatateste circulatia sangelui, ci si detensioneaza musculatura, previne si calmeaza durerile, intinereste tesuturile si intareste sistemul imunitar. De aceea, terapia cu ventuze este folosita adeseori de catre atletii de performanta ca masura de precautie inainte si dupa antrenamente.

Procedura folosirii ventuzelor in scop terapeutic este relativ simpla, intrucat presupune doar incalzirea ventuzelor din sticla, aplicarea lor pe piele, si ulterior indepartarea lor. In principal, aceasta forma de terapie relaxeaza musculatura si imbunatateste circulatia sangelui, dar iata si alte 9 motive intemeiate de a incerca terapia cu ventuze:

1. Calmeaza eficient durerea


Atat cercetarile teoretice, cat si medicina empirica au demonstrat ca terapia cu ventuze calmeaza eficient durerea, chiar si durerea indusa de bolile de cancer. Prin aplicarea de presiune asupra punctelor dureroase si vatamate, terapia cu ventuze contribuie la cresterea vascularizarii, ceea ce permite un mai bun transfer de nutrienti si oxigen. In plus, prin aplicarea de presiune, folosirea energiei calorice si fortei de suctiune asupra sau in preajma zonelor dureroase, practicantii acestei tehnici armonizeaza totodata fluxul de energie catre tesuturile vatamate prin deblocarea meridianelor energetice.

2. Vindeca simptomele de raceala, alergiile si tusea


Terapia cu ventuze este de folos chiar si pentru vindecarea tusei si a racelilor, in special prin stimularea plamanilor si a altor organe corporale sa elimine excesul de flegma si sa grabeasca procesul de vindecare. Una dintre cele mai vechi intrebuintari medicinale ale terapiei cu ventuze este tratarea bolilor respiratorii precum tuberculoza pulmonara.

3. Contribuie la relaxarea corpului


Potrivit Colegiului de Medicina Orientala Pacific, ventuzele calde reduc stresul muscular si induc o senzatie de relaxare asemanatoare efectelor masajelor in profunzime.

4. Detoxifiaza corpul


Suprasolicitarea tesuturilor si circulatia proasta pot determina acumulari de toxine in organism, ceea ce intensifica riscul de imbolnavire. Din moment ce terapia cu ventuze imbunatateste vascularizarea si circulatia sangelui, aceasta tehnica determina inclusiv mobilizarea si curatarea cheagurilor si a toxinelor, respectiv furnizarea de mai mult oxigen si nutrienti catre tesuturi.

5. Grabeste vindecarea musculaturii in urma accidentarilor prin inducerea de inflamatie localizata


Poate parea ciudat ca terapia cu ventuze induce in mod voit o reactie inflamatorie, avand in vedere ca inflamatia este unul dintre simptomele pe care incercam sa le tratam, de obicei, prin terapiile medicale. Cu toate acestea, atunci cand este localizata si de intensitate slaba, inflamatia poate lucra si in folosul corpului. De fapt, procesul inflamator este o parte integranta a sistemului natural de aparare al corpului, context in care ajuta la grabirea procesului de vindecare a bolilor si a traumelor suferite. Ori terapia cu ventuze, pe langa faptul ca declanseaza un proces inflamator de intensitate slaba, aduce mai mult sange catre zonele afectate, incurajand astfel formarea de vase sanguine noi pentru a grabi vindecarea.

6. Sprijina vindecarea afectiunilor pielii


Aceasta terapie si-a dovedit eficienta si in vindecarea anumitor boli si afectiuni dermatologice. De exemplu, sprijina vindecarea acneei si a eczemelor, calmeaza eruptiile herpetice, reduce inflamatia pielii si contribuie la vindecarea celulitei. Un studiu stiintific a demonstrat chiar ca terapia cu ventuze este mai eficienta in tratamentul acneei decat antibioticele farmaceutice. Printre antibioticele pe baza de prescriptie medicala studiate se numara si tetraciclina, principalul antibiotic administrat in tratamentul de lunga durata al acneei severe.

7. Contribuie la vindecarea tulburarilor digestive


Terapia cu ventuze poate ameliora inclusiv manifestarile sindromului de colon iritabil. Acest efect terapeutic se datoreaza mai ales reducerii raspunsului corporal la stimuli de stres, care se afla in stransa legatura cu functionarea stomacului. In plus, exista numeroase documentatii medicale care atesta eficienta terapiei cu ventuze in vindecarea problemelor de diaree, a gastritei acute, a pierderii poftei de mancare, a durerilor stomacale si a retentiei de apa.

8. Are efect de intinerire


Terapia cu ventuze este promovata si pentru faptul ca asigura efecte de intinerire, fiind folosita in acest sens mai ales pentru combaterea ridurilor. Pe termen lung, poate chiar determina intregul organism sa incetineasca procesul de imbatranire al tesuturilor per ansamblu. Si acest efect se datoreaza tot efectului de imbunatatire a circulatiei sangelui. Odata cu inaintarea in varsta, sistemul circulator se deterioreaza si devine mai putin eficient, ceea ce duce la imbatranirea tuturor tesuturilor. Dupa cum am mentionat mai sus, terapia cu ventuze imbunatateste circulatia sangelui si incurajeaza productia de colagen.

9. Trateaza sindromul de tunel carpian


Sindromul de tunel carpian este o boala progresiva foarte dureroasa care afecteaza forta, stabilitatea si sensibilitatea palmelor si a degetelor prin dezactivarea unui nerv esential. Senzatia de armoteala poate degenera treptat in pierderea totala a mobilitatii mainilor. Potrivit unor cercetatori germani, terapia cu ventuze poate determina o ameliorare semnificativa a durerilor. De fapt, o singura sedinta de terapie poate elimina si preveni reaparitia durerilor si a altor simptome asociate chiar si timp de o saptamana.

9 argumente in sprijinul terapiei cu ventuze Reviewed by Unknown on 5:49 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.