Top Ad unit 728 × 90

Probabil nu vei ghici care este rolul punctului roz din coltul ochiului! Raspunsul te va surprinde!

Publicitate

Te-ai intrebat vreodata care este rolul micului punct roz din coltul ochiului sau motivul pentru care il ai?

Raspunsul consta in evolutia omenirii.

Punctul roz din coltul ochiului provine dintr-un punct important al evolutiei noastre. Cu mult timp in urma, obisnuiam sa avem pleoape interioare, similare cu ale pasarilor si reptilelor.

Probabil nu vei ghici care este rolul punctului roz din coltul ochiului! Raspunsul te va surprinde!
Daca te uiti la ochii tai, vei observa ca in coltul de langa nas, poti observa o structura triunghiulara de culoare roz. In discursurile medicale, acest mic triunghi este alcatuit din doua parti: micul punct este excrescenta lacrimala si zona crescenta de langa, care inconjoara pupila este plica semilunaris. De ce avem aceasta zona roz a ochiului?

Mica zona din coltul ochiului, cunoscuta sub numele de plica semilunaris a fost subiectul multor discutii si dezbateri, mai ales in randul teoriilor evolutioniste si creationiste. De ce? Pentru ca aceasta zona a ochiului este considerate o reminiscenta din istoria evolutiei, cand aveam pleoape excedentare, care porneau din aceasta zona!

Cu toate ca nu mai avem o a treia pupila care sa alunece orizontal de-a lungul ochilor, reptilele, amfibienii, pestii, pasarile si anumite mamifere ( ursii polari, focile si porcii furnicari, ca sa mentionam cateva) inca poseda aceasta structura translucenta interesanta, a carui denumire tehnica este de membrana nictitans. In cazul acestor animale, rolul ei este de a curate si de a proteja ochii in aceeasi maniera in care o fac pleoapele la om. De asemenea, membrane protejeaza ochii de soare, actionand ca niste ochelari de soare, sau daca animalul este sub apa, ca niste ochelari de inot.

Evolutionistii au afirmat ca prezenta acestei excrescente roz din coltul ochiului este dovada ca omul a evoluat de la creatura din trecut, care avea o membrane nictitans functionala. Argumentul lor este ca omul a pastrat acest organ deoarece nu a fost inca selectat sa isi inceteze evolutia.

Unii teoreticieni ai creationismului afirma ca plica semilunaris nu este o dovada a evolutiei pentru ca functioneaza pentru a produce si colecta ,,somnul” pe care il primim prin ochi, dimineata. Somnul este secretat dintr-o combinatie de surse, inclusiv glanda lacrimala, celulele conjunctivale, glanda meibomiana, si in unele cazuri de la surplusul de mucus nazal, si poate putin din excrescenta lacrimala. Plica semilunaris poate contribui la aparitia secretiilor deoarece este bogata in cellule care produc mucusul.

Asadar, de ce avem un punct roz in coltul ochiului? Ei bine, atat excrescenta lacrimala cat si plica semilunaris contin cellule care permit secretia unor substante care pot contribui la formare lacrimilor si functionarii lor in ceea ce priveste protejarea ochilor, pastrarea umiditatii si sanatatii lor, insa s-ar putea ca plica semilunaris sa fie e reminiscenta a celei de-a treia pleoape? Daca este asa, ce pacat ca nu o mai avem! Eu unul consider ca ar fi fost grozav sa avem ,,acoperire naturala” pentru soare si apa!

Probabil nu vei ghici care este rolul punctului roz din coltul ochiului! Raspunsul te va surprinde! Reviewed by Unknown on 10:55 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.