Top Ad unit 728 × 90

Dragi parinti, cand va gadilati nou-nascutul, senzatia pe care o resimte acesta nu este tocmai cea la care va ganditi voi

Publicitate

Un articol de Petrut

Mai precis, conform cercetarilor efectuate, copiii mai mici de 4 luni simt atingerea si gandilatul picioarelor fara sa faca o conexiune directa a senzatiei cu persoana care o face posibila. 

Andrew Bremner, de la Universitatea Goldsmiths din Londra, a hotarat sa conduca o cercetare pentru a deduce daca bebelusii pot identifica originea atingerii pe care o resimt. Conform cercetatorului englez si a echipei sale de specialisti, raspunsul pentru aceasta intrebare este nu.

gadilatul bebelusului
Acestia au facut descoperirea pornind de la o premisa care poate parea paradoxala. Astfel, cand adultii isi incruciseaza mainile sau picioarele si cineva ii atinge, de obicei fac greseli in a identifica sursa senzatiei. Bebelusii de sase luni fac aceleasi greseli. Insa bebelusii sub patru luni au ghicit unde au fost atinsi, cand isi tineau degetele incrucisate. 

Potrivit lui Bremner, inainte de varsta de 6 luni, bebelusii percep doar atingerile de pe corpul lor, nu si pe cele din lumea exterioara. Cercetarea a constat in a gadila copii de 4, respectiv 6 luni, folosind vibratii medicale. Bebelusii mai mici au miscat piciorul gadilat in proportie de 70%, atat cand tineau picioarele incrucisate, cat si invers. Pe de alta parte, bebelusii mai mari nu au putut identifica sursa gadilatului decat in proportie de 50%, cand aveau picioarele incrucisate.

Concluzionand, putem spune ca bebelusii mai mici percep atingerile ca pe niste simple contacte la nivelul corpului, fara a le relationa cu auzul, vazul sau mirosul. Echipa de cercetatori intentioneaza sa realizeze un studiu pentru a explora de ce si cum nou-nascutii isi dezvolta un sistem propriu al perceptiei in lume, precum si implicarile pentru intelegerea bebelusilor.

Dragi parinti, cand va gadilati nou-nascutul, senzatia pe care o resimte acesta nu este tocmai cea la care va ganditi voi Reviewed by Unknown on 5:23 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.