Top Ad unit 728 × 90

Ce putem invata de la o haita de lupi? 

Publicitate

Fotografia care a luat cu asalt mediul online, in ultimul timp, a dovedit inca o data ca animalele au un simt organizatoric si al comunitatii mai mare decat vor avea vreodata oamenii.

Fotografia infatiseaza o haita de lupi in miscare, facuta in Parcul National Vanatori, din judetul Neamt, Romania. Ea reprezinta un model al capacitatii acestor animale de a fi sociabile.

In haita de lupi, competitia intre animale este mare, dar castigatorul e mereu lupul alfa, conducatorul haitei.

Ce putem invata de la o haita de lupi?
In orice caz, in fotografie se poate observa o haita care isi stie membrii. Primii trei lupi sunt mai batrani si bolnavi.

Daca pozitionarea lor ar fi fost alta, toata haita ar fi fost expusa riscului de a muri. Conducatorul haitei este pozitionat in asa fel incat sa se poata misca mai usor prin zapada.

Poate ca ritmul lor e mai lent, dar scopul lor e de a proteja haita. In cazul in care sunt atacati, acestia vor fi primii lupi expusi.

In spatele primilor 3 lupi urmeaza cei mai puternici si rapizi 5 lupi din haita, scut si protectie pentru cele 11 femele; in spatele acestora mai sunt inca 5 masculi puternici si rapizi, care au sarcina sa protejeze femelele, dar si pe conducator. Masculul alfa este pozitionat, de obicei, in ultima linie.

Desi pare cu mult in urma haitei, conducatorul are vizibilitatea foarte buna, da ordine si ii coordoneaza pentru a putea supravietui.

Aminteste-ti un lucru - sa fii lider nu inseamna sa stai in fata!

Liderul actioneaza mereu din umbra.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Ce putem invata de la o haita de lupi?  Reviewed by Unknown on 5:19 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.