Top Ad unit 728 × 90

Cartofii dulci - 7 motive surprinzatoare pentru care aceasta leguma este buna pentru tine! 

Publicitate

Un articol de Petrut

O dieta echilibrata este esentiala pentru sanatate, insa uneori sa balansezi corect alimentele sanatoase cu cele care te ajuta sa iti mentii silueta, poate fi destul de dificil.  


Cartofii dulci sunt un aliment potrivit deoarece nu au multe calorii si contin multi nutrienti, dar sunt bogati in carbohidrati, proteine si fibre care vor stopa senzatia de foame care poate sa apara imediat dupa masa, in cazul altor legume.

Cartofii dulci - 7 motive surprinzatoare pentru care aceasta leguma este buna pentru tine!
Cartofii dulci sunt priviti ca alimente de sarbatoare, caci adeseori sunt consumati de Ziua Recunostintei si de Craciun, insa datorita beneficiilor pe care le au, ar trebui inclusi in regimul alimentar de zi cu zi.  

Beneficiile consumului de cartofi dulci

Cartofii dulci contin vitamine si minerale care sunt esentiale pentru sanatate, fiind bogati in antioxidanti, antiinflamatori si compusi care lupta impotriva diferitelor boli. 


Antioxidantii

Cartofii dulci contin o substanta numita betacaroten, care le da si culoarea distinctiva - portocaliul. Acesta este si un puternic antioxidant, care elimina radicalii liberi din organism. Betacarotenul ajuta si la reducerea riscului bolilor de inima si a dezvoltarii cancerului.

Vitamina C

Cartofii dulci sunt bogati in vitamina C care este benefica sistemului imunitar, deoarece lupta impotriva racelilor si gripelor.

Potasiul

Potasiul este un electrolit esential pentru ca organismul sa controleze functionarea sistemului nervos si a ritmului cardiac. Acesta e benefic si in tratarea inflamatiilor si pentru tratarea durerilor musculare.

Magneziul

Aproximativ 80% dintre persoanele din SUA se confrunta cu deficitul de magneziu, element crucial pentru sanatatea oaselor tale, cum este si calciul. El este util si pentru functionarea sangelui, inimii si muschilor.

Fierul 


Cartofii dulci sunt bogati in fier, care stimuleaza producerea de celule rosii, lupta impotriva stresului si ajuta sistemul imunitar.  


Vitamina D 


Vitamina D se transmite in principal prin razele soarelui, insa in zone unde nu este prea mult soare, trebuie sa existe o alta sursa. Pentru a obtine necesarul de vitamina D, consuma cartofi dulci iarna, ca sa ajuti sistemul imunitar sa faca fata schimbarilor de  anotimp.

Cartofii dulci - 7 motive surprinzatoare pentru care aceasta leguma este buna pentru tine!  Reviewed by Unknown on 5:40 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.