Top Ad unit 728 × 90

8 remedii pregatite in casa, care te vor ajuta sa reduci febra

Publicitate

Un articol de Petrut

Cand corpul tau se confrunta cu schimbari externe (schimbari ale vremii) sau interne (infectii virale sau bacteriale) reactia se poate manifesta sub forma de febra. Daca temperatura corpului tau este peste limita normala de 37 de grade celsius, iata ce poti face ca sa scazi febra, fara a lua antibiotice: 

8 remedii pregatite in casa, care te vor ajuta sa reduci febra
1. Ceai de ghimbir

Ghimbirul iute induce transpiratia si trateaza inflamatiile. Din acest motiv este recomandat de catre specialisti sub forma de ceai (o jumatate de lingurita de radacina de ghimbir maruntit intr-o cana de apa fierbinte).

2. Ardeiul iute.

Ingredientul activ din ardeiul iute, capsaicinul, ajuta circulatia rapida a sangelui. Ca sa reduci repede febra, adauga niste ardei iute in mancare.

3. Sosete ude.

Poate suna neplacut, insa acest remediu traditional face minuni. Recomandarea este sa iti uzi sosetele cu apa fierbinte. Imediat cum iti scoti picioarele, acopera-le cu o pereche de sosete inmuiata in apa rece. Peste ele, pune-ti o alta pereche de sosete, din lana, apoi baga-te in pat. Acest remediu functioneaza pentru ca pune sangele in miscare.

4. Struguri reci. 

Bogati in vitamina C, strugurii congelati pot sa aiba efect racoritor si sa intareasca sistemul imunitar.

5. Baia de otet. 

Se recomanda sa faci baie in apa calda cu jumatate de cana de otet. Doar 5-10 minute pot reduce febra in mod dramatic.

6. Cartofii cu otet. 

Inmoaie niste felii de cartof in otet, timp de 10 minute. Apoi relaxeaza-te stand in pat timp de 20 de minute, cu feliile de cartof pe frunte, si cu o compresa deasupra lor.

7. Fiertura de oase.   

Stim cu totii ca cel mai bun remediu pentru tratarea racelii este supa de pui. Conform unor site-uri de specialitate, ciorba de oase reprezinta cel mai bun tratament impotriva febrei. Acest lucru se datoreaza cartilajului osos, care este benefic functionarii sistemului imunitar, ajutand corpul sa lupte impotriva infectiilor. 

8. Otetul din cidru de mere.

Acest ingredient face minuni in privinta febrei. Inmoaie o compresa intr-un amestec din 1/3 otet din cidru de mere si 2/3 apa, apoi pune-ti-o pe frunte sau pe burta. Cu ajutorul acestui truc vei scapa de febra in mod natural.

Specialistii avertizeaza ca daca febra este mai mare de 38 de grade celsius, tine mai mult de 7 zile sau continua sa creasca, sa contactezi urgent doctorul. Exista cateva situatii in care viata iti poate fi pusa in pericol, situatii in care interventia trebuie sa fie imediata. Acestea includ situatia cand febra este combinata cu una dintre urmatoarele simptome: intepenirea gatului, sange in scaun, dificultati de respiratie, confuzie sau un nivel mare de agitatie.

8 remedii pregatite in casa, care te vor ajuta sa reduci febra Reviewed by Unknown on 5:44 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.