Top Ad unit 728 × 90

Top 10 cele mai sanatoase alimente pe care sa le introduci in meniul bebelusului tau

Publicitate

Un articol de Andreea


Pana la varsta de un an a bebelusului medicii recomanda sa aveti grija la diversificarea meniului pentru a nu ingreuna digestia micutului. 

Pentru a evita acest lucru nedorit trebuie sa cunoasteti 10 dintre cele mai sanatoase alimente pe care este bine sa le introduceti in alimentatia bebelusului.


1. Iaurt

Iaurtul,prietenos cu stomacul, este bogat in vitamina D si ajuta la imbunatatirea sistemului osos al micutului. Poate fi introdus in alimentatia lui inca de la varsata de 6 luni dar ai grija sa alegi un iaurt natural fara fructe sau zahar.

2. Avocado

Fiind bogat in grasimi sanatoase, este indicat sa il adaugi in alimentatia bebelusului in plus nu are un gust prea intens asa ca nu va fi refuzat niciodata.

3. Carne de pasare

Incepand cu varsat de 7 luni poti sa adaugi in meniu carne de pasare, pentru ca este mai usor de digerat decat cea de porc sau de vita. Carnea de curcan este printre cele mai sanatoase tipuri de carne.

4. Cereale integrale

Sursa de fibre, fier si tot felul de vitamine sunt vitale pentru o buna crestere a micutului iar toate astea le gasesti in cereale integrale.

5. Cartofi dulci

Cartofii dulci pot fi introdusi in meniul bebelusului inca de la inceputul diversificarii pentru ca acestia contin betacaroten care este important pentru sanatatea ochilor.

6. Branza slaba

Incepand cu varsta de 7 luni branzica slaba de vaci sau de capra este si ea recomandata pentru ce mici,deoarece reprezinta o sursa importanta de calciu si proteine in plus poti sa o combini atat cu fructe cat si cu legume.

7. Fructele

Din meniul celui mic nu trebuie sa lipseasca pireurile de fructe de orice fel.

8. Linte rosie

Fiinde cea mai usor de digerat dintre tipurile de linte si pentru ca nu trebuie fiarta mult timp poti sa o adaugi in meniul copilului de la varsta de 8 luni. Este satioasa, contine proteine, fibre, fier si vitamine de tip B.

9. Paste integrale

Daca micutul tau a implinit deja 8 luni poti sa combini pastele cu diferite sosuri precum cel de rosii, spanac sau branza.

10. Spanac si alte plante verzi

Legumele verzi sunt bogate in antioxidanti,Vitamine A, C, E, K, si vitaminele de tip B. Fiind o buna sursa de calciu, fier, magneziu, potasiu si fibre poti sa le introduci in meniu.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Top 10 cele mai sanatoase alimente pe care sa le introduci in meniul bebelusului tau Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.