Top Ad unit 728 × 90

Infricosator dar adevarat: masina de spalat rufe ne poate imbolnavi!

Publicitate

Un articol de Andreea

Tehnic vorbind, masina de spalat rufe ar trebui sa fie unul dinre cele mai curate obiecte din casa ta, dar acest obiect poate fi mediul propice dezvoltarii bacteriilor, germenilor sau mirosurilor neplacute. 

Sa incepem asadar cu cele mai grave cazuri:


Mucegai!

Da, este posibil sa apara chiar si mucegai in masina de spalat, iar partea cea mai infricosatoare este aceea ca nu este prea vizibil. De fapt, un avocat din New Jersey, tocmai a intentat un proces federal impotriva Whirlpool, Kenwood și Maytag in ceea ce priveste masinile de spalat rufe.

Se pare ca masinile de spalat cu incarcare frontala sunt mult mai predispuse la formarea mucegaiului, asa ca, daca ai o astfel de masina de spalat, ai mare grija la depozitul de mucegai. Daca simti un miros diferit, pete negre pe peretii masinii sau pe rufe, cheama de urgenta un profesionist pentru a o verifica.

Spala la mana lenjeria intima

Hai sa vorbim despre un subiect pe care unii il considera rusinos, fecalele. Stim ca este neplacut, insa indiferent cat de curati am fi, bacteriile fecalelor sunt prezente pe lenjeria intima.

De fapt, Charles Gerba, profesor de microbiologie in cadrul Universitatii din Arizona, spune: "Exista aproximativ o zecime dintr-un gram de fecale, in medie, pe lenjeria intima si oricat de mica ar parea, nu suna bine deloc."

Acestea pot transmite E-coli catre celelalte haine, asa ca iti recomand sa speli lenjeria intima la mana sau separat de celelalte haine.

Opteaza pentru un uscator

Stiai ca, un ciclu de spalare cu apa rece sau calduta, nu curata toti germenii? In realitate, o masina de spalat trebuie sa ajungă la cel putin 140 pana la 150 de grade Fahrenheit pentru ca toate aceste bacterii, care se agata pe haine, sa fie eradicate. Din acest motiv, daca preferi sa speli rufele cu apa rece, opteaza la final pentru un uscator cu aer cald.

Daca ai haine care trebuie sa fie spalate la un program delicat, atunci spala-le la mana si usuca-le la soare. Acest lucru nu numai ca este mai bun pentru mediu, ci si pentru sanatatea ta. Philip Tierno, profesor de microbiologie spune ca soarele este calea ce trebuie urmata. "Radiatiile ultraviolete ucid microbii. Este la fel de eficace ca si un inălbitor. "Bine de stiut!

Foloseste detergenti fara parfum

Daca ai pielea sensibila, atunci este necesar sa nu folosesti un detergent cu parfum. Din pacate, procesul de alegere a unui detergent neparfumat poate fi dificil. Nu te poti baza intotdeauna pe publicitate. Verifica ingredientele de pe eticheta, daca vezi orice arome adaugate, atunci stai departe.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Infricosator dar adevarat: masina de spalat rufe ne poate imbolnavi! Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.