Top Ad unit 728 × 90

Dumnezeu insusi le-a trimis oamenilor: antibiotic, antioxidant, purifica sangele, distruge colesterolul

Publicitate

Busuiocul este una dintre ierburile care ar trebui folosite mai des la gatit. El (lat. Ocimum basilicum) este o planta foarte aromata, cu frunze ovale, de obicei de culoare verde. Exista aproximativ 60 de specii de busuioc in lume, diferite ca gust si forma. Una dintre cele mai uimitoare proprietati ale busuiocului este ca distruge colesterolul! 

Busuiocul detine puternice proprietati antioxidante. Toti antioxidantii sunt o parte importanta a unei diete sanatoase si a unui stil de viata sanatos. Ei apara organismul de radicalii liberi, prevenind imbatranirea celulelor si formarea unor tipuri de cancer. 

Dumnezeu insusi le-a trimis oamenilor: antibiotic, antioxidant, purifica sangele, distruge colesterolul
Beta-carotenul este unul dintre acestia, fiind transformat in vitamina A in organism. El previne oxidarea colesterolului, protejand inima si vasele de sange. Beta-carotenul poate preveni si afectiuni ca astmul, artrita reumatica si osteoartrita cauzate de actiunea radicalilor liberi.

Face minuni pentru cord si vasele de sange!

Busuiocul contine cantitati importante de vitamina B6 si magneziu. Vitamina B6 previne acumularea unor substante periculoase precum homocistina, iar magneziul ajuta intarirea sistemului cardiovascular, care actioneaza preventiv impotriva atacurilor. El ajuta si relaxarea muschilor vaselor de sange in circulatia sanguina si reduce riscul aritmiei. 

Antibiotic natural

O noua cercetare pretinde ca uleiul de busuioc are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Frunzele de busuioc au proprietati antibacteriale si antiseptice, asa ca acesta poate fi folosit pentru tratarea infectiilor bacteriale, fiind totodata nemaipomenit, pentru ca distruge colesterolul!

Sa gatim cu busuioc!

Busuiocul este un ingredient esential in mai multe bucatarii din lume. El este potrivit la o varietate de mancaruri. Busuiocul se adauga intotdeauna la final, pentru ca sa ii fie pastrata aroma. Opteaza pentru busuioc proaspat, caci gustul sau e mai intens. Pesto Genovese reprezinta cel mai faimos fel de mancare care contine sos verde facut din busuioc, seminte de pin si parmezan. 

Poti pregati un sos excelent din frunze proaspete de busuioc, marunt tocate, usturoi si ulei de masline, pe care il poti asezona cu diferite preparate cum ar fi pastele, orezul sau bruschetele. 

O alta reteta cu busuioc este chiar inghetata pe baza de busuioc, pentru desert. Marunteste busuiocul si amesteca-l cu niste suc de lamaie, zahar de trestie si apa. Pune amestecul la congelat, in forma pentru cuburile de gheata. Dupa ce a inghetat, marunteste cuburile in blender  si serveste o inghetata in stil mediteranean. 

Poti sa prepari si o salata proaspata, delicioasa si policroma, in stil italian, din busuioc proaspat, mozzarella si rosii. 

Prepara un ceai de busuioc punand apa fierbinte peste cateva frunze de busuioc maruntit, lasa-le la infuzat pentru 8 minute, apoi strecoara. 

Profita de gustul minunat al busuiocului si de beneficiile sale pentru sanatate!

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Dumnezeu insusi le-a trimis oamenilor: antibiotic, antioxidant, purifica sangele, distruge colesterolul Reviewed by Unknown on 5:36 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.