Top Ad unit 728 × 90

Scoate zaharul din alimentatie ca sa omori celulele canceroase prin infometare

Publicitate

Potrivit statisticilor, in 2009 s-au inregistrat 12,5 milioane de cazuri de cancer si 25,8 milioane de cazuri de diabet! Si mai grav este ca aceste doua boli, care de altfel pot fi prevenite, curma milioane de vieti in fiecare an.

Dupa cum bine stii, surplusul de zahar din sange favorizeaza aparitia diabetului, iar ajustarea alimentatiei zilnice poate atat preveni cat si, in unele cazuri, inversa efectele bolii. Intrebarea esentiala este daca acelasi lucru este valabil si pentru cancer. Numeroase studii stiintifice care au investigat relatia dintre zahar si aparitia cancerului au descoperit ca exista intr-adevar o conexiune stransa intre cele doua. In continuare iti furnizam mai multe informatii despre aceasta relatie si iti prezentam cateva modalitati de a te proteja de imbolnavirea de cancer.

Zaharul ascuns si aparitia cancerului

Din anul 1920 incoace, laureatul Premiului Nobel Dr. Otto Wartburg si multi alti cercetatori de renume au atras atentia in repetate randuri asupra faptului ca celulele de cancer prefera zaharul ca sursa de hrana. In mod surprinzator, insa, prea putini medici oncologi isi avertizeaza pacientii asupra importantei scoaterii zaharului din alimentatie pentru potentarea tratamentelor impotriva cancerului. Dr. Otto Wartburg este un medic fiziolog si un biochimist german binecunoscut care considera ca bolile de cancer pot fi vindecate cu succes prin infometarea celulelor bolnave.

Zaharul pe post de combustibil pentru cancer

Dr. Wartburg era convins ca celulele maligne si tumorile sunt cauzate de alte celule care produc energia prin intermediul adenozin-trifosfatului (ATP) in urma unei descompuneri oxidative a glucozei (zaharul). Reciclarea metabolitului acestui proces, denumit glicoliza, si vehicularea adhA inapoi in organism produce o respiratie anaeroba. In cazul celulelor sanatoase, lucrurile stau exact pe dos. Iar celulele sanatoase, necanceroase, genereaza energie pentru organism prin descompunerea oxidativa a piruvatului, produsul final al glicolizei, ceea ce duce la oxidarea mitocondriilor. Procesul normal de respiratie a oxigenului in corp este modificat radical de fermentarea zaharului. Eliminarea zaharului ar trebui, cel putin in teorie, sa impiedice aparitia cancerului.

Concluzii

In final, haide sa aruncam o privire si asupra celui mai important aspect: mijloacele de preventie! Totul este simplu, nu ai altceva de facut decat sa scoti din alimentatie produsele bogate in zahar rafinat, si anume dulciurile, prajiturile si biscuitii dulci, dar si alimentele procesate care ascund cantitati mari de zahar. De multe ori, zaharul din produsele din comert este camuflat sub denumiri vagi greu de descifrat. In plus, majoritatea cerealelor pentru micul dejun din comert si a produselor cu „continut redus de calorii” sunt si ele ticsite cu zahar. Singurul mod de a evita strecurarea zaharului rafinat in alimentatie consta in ocolirea produselor preambalate si semipreparate, precum si a sosurilor. Urmareste si videoclipul de mai jos pentru o lista mai amanuntita a acestor produse.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Scoate zaharul din alimentatie ca sa omori celulele canceroase prin infometare Reviewed by Unknown on 10:49 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.