Top Ad unit 728 × 90

NU VEI MAI ARUNCA LA GUNOI FOILE DE CEAPA DUPA CE VEI CITI ACESTE LUCRURI

Publicitate

Cu totii inlaturam si aruncam la gunoi invelisul uscat si scuamos al cepelor. Este o mare greseala, insa, pentru ca foile de ceapa sunt foarte sanatoase. De multe ori se-ntampla sa aruncam cele mai sanatoase parti ale legumelor si fructelor pe care le consumam, ca de exemplu foile de ceapa, cojile de pepene si cojile de portocala.

Potrivit unor cercetari recente, foitele exterioare ale cepelor sunt o sursa bogata de flavonoizi, in special de quercitina, care constituie un antioxidant si un antiinflamator puternic.

NU VEI MAI ARUNCA LA GUNOI FOILE DE CEAPA DUPA CE VEI CITI ACESTE LUCRURI

Beneficiile folosirii foilor de ceapa sunt:
  1. Coboara nivelul colesterolului LDL si tensiunea arteriala
  2. Combat alergiile
  3. Reduc inflamatia
  4. Sprijina functionarea, regenerarea si cresterea musculaturii
  5. Trateaza depresia
  6. Trateaza anumite forme de cancer si alte boli cronice.
Cercetatorii sustin ca, datorita faptului ca sunt imobile, plantele produc toate substantele necesare cresterii, vindecarii si protejarii integritatii organelor lor. Aceste substante produc efecte similare si la oameni. De exemplu, compusii chimici pe care ii secreta plantele ca reactie la stimulii de stres pot ajuta si persoanele care le consuma sa scape de stres.

Oamenii de stiinta mai lamuresc si faptul ca plantele tind sa-si concentreze compusii protectori in invelisul exterior, care este cel mai expus pericolelor.

Desi foile de ceapa nu sunt comestibile in sine, beneficiile lor pot fi extrase si folosite adaugandu-le la supe si tocane si indepartandu-le apoi din mancare.

Data viitoare cand gatesti o supa, adauga si o ceapa intreaga cu tot cu coaja. Astfel vei beneficia si de quercitina si de ceilalti compusi pretiosi ai cepei. Cand nu poti folosi ceapa nedecojita, pastreaza foile exterioare pentru mai tarziu. Poti improviza apoi o sita dintr-o pereche de ciorapi de nylon ca sa fierbi cojile fara sa se imprastie prin mancare.

Alte intrebuintari ale foilor de ceapa

Unii oameni recomanda folosirea foilor exterioare de ceapa pentru calmarea mancarimilor provocate de scabie si de alte probleme de piele.

In plus, infuziile cu foi de ceapa pot servi in scopuri de infrumusetare. Fiertura de ceapa este adeseori folosita in popor la clatirea parului pentru netezire si pentru un plus de stralucire. Foloseste infuzia de foi de ceapa pe parul umed si nu mai clati parul in urma.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

NU VEI MAI ARUNCA LA GUNOI FOILE DE CEAPA DUPA CE VEI CITI ACESTE LUCRURI Reviewed by Unknown on 5:40 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.