Top Ad unit 728 × 90

Dupa ce veti citi asta, va veti gandi de doua ori inainte de a spala prosoapele!

Publicitate

Alese bine, prosoapele si covoarele pot schimba aspectul baii sau al bucatariei. Partea cea mai rea este aceea ca in ele se gasesc milioane de bacterii. Aceste bacterii iubesc locurile moi si ascunse, unde isi pot duce viata linistite. V-ati gandit vreodata care este legatura dintre prosoape, spalatul lor si bacterii? Ganditi-va la ce sunt expuse prosoapele atunci cand le folositi! De cate ori le spalati? Pe ele poate trai scabia, E-coli, salmonela sau stafilococul. Probabil ca ati simtit un frison in tot corpul. Noi va prezentam cateva trucuri pentru a sta departe de aceste bacterii!

Dupa ce veti citi asta, va veti gandi de doua ori inainte de a spala prosoapele!
Prosoapele si carpele de bucatarie

Un studiu realizat de Universitatea din Arizona, a ajuns la concluzia ca, prosoapele si carpele din bucatarie sunt imbibate cu uleiuri, diferite lichide si praf, fapt ce duce la dezvoltarea si formarea microbilor. Cum rezolvam problema? Majoritatea oamenilor le spala in masina, in fiecare seara. O alta varianta ar fi sa le spalati la mana si sa le tineti 10 minute intr-o substanta antibacteriana. Noi va propunem si varianta in care puteti inlocui aceste prosoape si carpe cu unele din hartie.

Prosoapele de baie

Cea mai mare problema a prosoapelor de baie este aceea ca nu se usuca suficient, ducand la formarea bacteriilor responsabile cu dezvoltarea infectiilor. Pentru a usca prosoapele de baie, incercati sa le puneti separat de cele curate si sa le mentineti intr-un loc cu suficienta ventilatie. Schimbati prosoapele o data la 3-4 zile si spalati-le cu apa fierbinte. Pentru a distruge complet germenii, adaugati putin otet in apa pentru spalat. Folositi inalbitor pentru dezinfectare.

Prosoapele pentru maini sunt foarte des utilizate in baie, asa ca va recomandam sa le schimbati zilnic sau sa le inlocuiti cu unele din hartie.

Prosoapele pentru fata

Cu totii stim faptul ca pe prosoapele de fata ramane piele moarta si alte celule de la nivelul pielii, ce formeaza mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Va recomandam sa schimbati prosoapele pentru fata zilnic.

Microbii de pe prosoapele de fata duc la formarea acneei si a infectiilor.

Cateva din aceste reguli pot fi aplicate si in cazul lenjeriei. In acest caz, va recomandam sa achizitionati paturi si prosoape din bambus, deoarece sunt recunoscute pentru proprietatile lor antibacteriene.

Nu uitati sa dezinfectati cu regularitate masina de spalat! Suntem siguri ca veti scapa de aceste bacterii nedorite!

Un articol de Mircea Dumitrescu

Dupa ce veti citi asta, va veti gandi de doua ori inainte de a spala prosoapele! Reviewed by Unknown on 5:43 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.