Top Ad unit 728 × 90

11 semne ale expunerii la mucegaiuri toxice!

Publicitate

Cu toate ca multi oameni nu sunt constienti de acest pericol, mucegaiurile din locuinta pot cauza imbolnaviri multiple. Mucegaiul se poate forma in multe locuri din casa, si nu numai sub chiuveta din baie, pe draperia de dus sau in beci.

Mucegaiul se poate dezvolta pe pereti si plafoane, pe suprafetele din bucatarie, baie si balcon, sau chiar si in camerele uscate in care se instaleaza brazi de Craciun! Potrivit unui studiu recent, brazii de Craciun favorizeaza aparitia si inmultirea mucegaiurilor, emanand in incapere milioane de spori infectiosi si cauzand astfel alergii sezoniere si atacuri de astm.

11 semne ale expunerii la mucegaiuri toxice!
Cercetatorii au descoperit si ca tinerea pomului de iarna in interior mai mult de doua saptamani reduce de sase ori calitatea aerului ambiental.

Exista mii de specii de mucegai, dar oamenii de stiinta ii clasifica mai ales in functie de efectele acestor organisme infectioase asupra fiintelor vii. Iata cum arata aceasta clasificare:

Mucegaiuri toxicogene:

Aceste tipuri de mucegaiuri produc micotoxine foarte periculoase pentru sanatate, care pot conduce chiar la boli imunologice si cancer. Inhalarea, atingerea sau ingerarea acestor mucegaiuri face ca acestea sa fie absorbite de organismul gazdei.

Mucegaiuri alergene:

Aceste mucegaiuri sunt considerate mai putin periculoase, dar si ele pot provoca probleme de astm la copii si la persoanele cu sensibilitati alergice.

Mucegaiuri patogene:

Mucegaiurile patogene provoaca infectii, asa ca sunt periculoase mai ales pentru persoanele cu deficiente imunitare. Persoanele expuse la aceste tipuri de mucegaiuri pot manifesta un raspuns acut asemanator pneumoniei bacteriene.

Dr. Mercola face distinctie intre cele mai 5 frecvente mucegaiuri de interior:

Alternaria: Acest mucegai determina raspunsuri alergice, si se localizeaza mai ales in cavitatea bucala, in nas, si de-a lungul tractului respirator superior.

Aspergillus: Acest mucegai provoaca infectii pulmonare, poate contamina praful domestic, si cel mai mult ii priesc climaturile foarte umede.

Cladosporium: Aceasta ciuperca de exterior foarte raspandita provoaca simptome de astm si de febra fanului. Creste indeosebi pe materialele poroase si umede, precum si suprafetele din lemn si din material textil.

Penicillium: Acest tip de mucegai este foarte comun si cauzeaza astm si alergii. Contamineaza adeseori covoarele textile, tapeturile, tesaturile putrede si izolatiile din fibra de sticla. Anumite specii de penicillium produc micotoxine asemanatoare antibioticului penicilina.

Stachybotrys: Reprezentand o amenintare majora pentru sanatate, acest tip de „mucegai negru” produce micotoxine care provoaca numeroase boli periculoase, printre care si hemoragii pulmonare si insuficienta respiratorie. Din fericire, nu este la fel de raspandit ca celelalte patru tipuri. Cel mai adesea, contamineaza suprafetele din lemn si hartie, si sunt sanse foarte mici ca acesta sa contamineze placile de gresie si faianta, linoleumul sau suprafetele din beton.

Expunerea la mucegai duce si la imbolnavirea de boli caracteristice. Iata ce declara medicii de la Clinica Mayo:

„Desi cele mai frecvente probleme datorate expunerii la mucegai sunt alergiile fungice, mucegaiurile pot provoca insa si boli care nu implica neaparat reactii alergice. In plus, mucegaiurile pot cauza si infectii sau reactii toxice sau iritatii. Infectiile provocate de mucegaiuri se pot manifesta printr-o gama larga de simptome, pornind de la manifestari asemanatoare bolilor gripale pana la pneumonii.”

Mucegaiurile pot provoca si boli de toxicitate, care mai sunt catalogate si drept Sindroame Cronice de Raspuns Inflamator (SCRI). Ritchie Shoemaker, MD, autor al cartii Surviving Mold: Life in the Era of Dangerous Buildings (Tehnici de supravietuire in era mucegaiurilor si a cladirilor periculoase), defineste aceste sindroame astfel:

“un raspuns inflamator sistemic acut si cronic dobandit in urma expunerii la mediile interioare ale cladirilor slab izolate impotriva umezelii, foarte prielnice dezvoltarii organismelor toxigene precum fungi, bacterii, actinomicete, micobacterii si inflamageni...” (Wise Mind Healthy Body – Minte inteleapta intr-un corp sanatos)

Intrucat mucegaiurile provoaca o varietate mare de afectiuni si boli, este important sa cunosti aceste 11 simptome specifice bolilor provocate de mucegai:
  • Astm si boli ale sinusurilor, precum respiratie incompleta si tuse
  • Afectiuni oculare precum fotosensibilitate si inrosirea ochilor
  • Dureri de cap, confuzia mentala, probleme de memorie, tulburari de concentrare
  • Tulburari ale functiei corporale de termoreglare; transpiratii nocturne
  • Oboseala, slabiciune
  • Senzatie de amorteala si furnicatura
  • Crampe musculare nejustificate, dureri musculare si articulare cu caracter cronic
  • Probleme digestive, inclusiv dureri abdominale, diaree, greata si tulburari ale poftei de mancare
  • Sete excesiva si cresterea frecventei de urinatie
  • Tremur si vertij
  • Gust metalic in gura
Daca aceste simptome se manifesta foarte des, semn ca sanatatea organismului este afectata intr-o masura considerabila, trebuie sa inveti cum poti sa adresezi aceasta problema grava pentru a inversa efectele negative si pentru a preveni alte complicatii.

Videoclipul de mai jos te invata cum poti scapa de mucegai, asa ca te sfatuim sa-l urmaresti cu atentie!


Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.
Referinte: mercola.com

11 semne ale expunerii la mucegaiuri toxice! Reviewed by Unknown on 5:23 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.