Top Ad unit 728 × 90

Simptomele fibromialgiei, pe care trebuie sa le urmaresti!

Publicitate

In vreme ce pot exista multe alte simptome posibile ale fibromialgiei, hai sa incepem cu cea mai comuna: durerea. Durerea adevarata, sau clasica, fibromialgia la care se face referire in sens global, afecteaza extremitatile superioare si inferioare, de pe ambele parti ale corpului, precum si trunchiul. Acest tip de durere nu afecteaza numai o regiune, sau chiar mai multe regiuni ale corpului - de exemplu umerii, partea inferioara a spatelui si pelvisul. Durerea globala este resimtita la nivelul intregului corp.

Simptomele fibromialgiei, pe care trebuie sa le urmaresti!
Te confrunti cu o durere globala sau regionala?

Este foarte usor sa distingi durerea globala de o durere regionala. Sa presupunem ca te lovesti accidental la deget cu un ciocan. Te va durea foarte tare. Medicii numesc asta durere locala, avand in vedere ca afecteaza o anumita zona pe care o poti indica. Durerea provine, de asemenea, de la o cauza bine cunoscuta- in acest caz, ciocanul. 

In contrast, durerea globala nu se limiteaza la o anumita zona a corpului. Durerea pe care o resimti este raspandita in tot corpul. Ea implica bratele si picioarele de pe ambele parti, si se resimte si la nivelul trunchiului. Exista o sensibilitate acuta la atingere si uneori la lumina si sunet. Chiar si stimulii moderati, cum ar fi o atingere usoara pe spate poate fi dureroasa. Insa in timp ce durerea este reala, sursa ei pare un mister; acesta este un semn al unui sindrom cronic global al durerii.

Alte simptome comune

Durerea globala este insotita, de obicei, de alte simptome cum ar fi oboseala extrema, depresia, ameteala si sindromul bilei iritabile (SBI).

O afectiune propriu zisa, SBI insoteste adeseori fibromialgia si poate include crampe intestinale, balonari, gaze, diaree si/sau constipatie. Aceasta gama variata de potentiale simptome fac ca fibromialgia si alte sindroame cronice asociate durerii, care sa para FM, sa fie greu de diagnosticat.

Mi-ar placea sa iti pot spune ca exista macar un test pe care medicul tau sa il foloseasca pentru a confirma diagnosticul. Din pacate, nu exista. Nu exista o metoda de verificare a fibromialgiei, pe care o poti verifica printr-un test de laborator. Da, exista teste care sunt corelate cu fibromialgia. Insa realitatea este ca pentru a ajunge la un diagnostic precis, este necesar sa identifici mai intai celelalte afectiuni.

Toate acestea fac foarte dificil procesul de ingrijire, atat pentru tine cat si pentru centrul de sanatate de care apartii. Daca suferi de o durere cronica globala, este greu sa functionezi, sa mergi din doctor in doctor ca sa iti dai seama ce e in neregula cu tine.

De ce este atat de greu sa te confrunti cu FM?

Sindromul de fibromialgie nu este dificil numai pentru persoanele care se confrunta cu el. El este dificil si pentru persoanele cu care cei afectati interactioneaza, cat si pentru familiile lor. Odata cu trecerea timpului, fara remedii sau alinare, cu sperantele spulberatede a gasi un medic care poate ajuta, familiile, colegii si prietenii celor suferinzi de fibromialgie pot incepe sa se indoiasca daca simptomele celor dragi lor sunt cu adevarat reale. Multe persoane se confrunta cu dureri, pe masura ce imbatranesc. Cum faci diferenta intre durerile de rutina si sindromul cronic global de durere? Din pacate, multi pacienti cu fibromialgie recurg la profesionisti care sa ii ajute sa depaseasca depresia, anxietatea si izolarea sociala, care sunt rezultate ale unui trai de ani de zile cu dureri pe care multe persoane le pun la indoiala, si pe care medicii nu le pot identifica, crezand astfel ca nu au o solutie. Insa exista solutii- ca cele pe care le vei gasi in cartea mea "The Fibro Fix.”

David M Brady este un medic naturopatic la Whole Body Medicine si autor al cartii The Fibro Fix.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Simptomele fibromialgiei, pe care trebuie sa le urmaresti! Reviewed by Unknown on 5:42 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.