Top Ad unit 728 × 90

Reteta pentru un laxativ natural: mananca asta si vei elimina excesul de fluide si iti vei goli intestinele

Publicitate

Motivele din spatele constipatiei 

Miscarile neregulate ale intestinelor inclusiv constipatia, este o problema comuna, care afecteaza una din zece persoane. Exista o serie de factori care cauzeaza aceasta afectiune inconfortabila, printre care amintim lipsa activitatii, stresul excesiv, varsta, anumite tipuri de medicamente, inclusiv unele suplimente de vitamine, deficitul in fibra si apa si multe altele.
Chiar daca laxativele care trateaza constipatia se gasesc peste tot, nu exista o solutie mai buna si mai sigura pentru aceasta solutie decat remediile naturale, care sunt si eficiente.  

Reteta pentru un laxativ natural: mananca asta si vei elimina excesul de fluide si iti vei goli intestinele

O astfel de reteta naturala o vei gasi in acest articol.

Este cunoscuta si sub numele de "gem de spital", fiind recomandata de medici pacientilor datorita eficientei sale de 100%. Pe langa faptul ca trateaza cea mai grava forma de constipatie, aceasta reteta este complet naturala si sigura de consumat, insemnand ca nu are niciun efect advers. In plus, modul usor de preparare este un alt lucru care o sa iti placa.  

Citeste instructiunile detaliate legate de cum sa infrunti disconfortul cauzat de constipatie si balonari, cu o reteta simpla.  

Reteta pentru un laxativ natural (gem) 

Ingrediente:

  • 1 cana de prune (fara samburi)

  • 1 cana de curmale (fara samburi)
  • 5 cani de apa fiarta 

Instructiuni:


Fierbe 5 cani de apa. Taie curmalele si prunele, apoi adauga-le in apa care fierbe. Lasa-le pe foc pana cand capata aspect de gem. Daca sunt pregatite asa cum trebuie, vei obtine 20 de linguri de gem facut in casa, care este foarte bun pentru copii. Un mod de folosire este sa il consumi la micul dejun, cu iaurt, cereale, paine prajita etc. Sau, daca preferi, mananca-l gol.  

De ce este gemul eficient 

Raspunsul este foarte simplu- prunele sunt bogate in fibre si sorbitol - un zahar natural care inmoaie scaunul si alina constipatia. 

Prunele pot fi folosite in diferite feluri pentru a trata aceasta afectiune. De exemplu, poti pune niste prune uscate in apa, pe care sa le lasi acolo peste noapte si apoi sa bei lichidul dimineata. Aceasta metoda este benefica si pentru a face scaunul mai moale si pentru a curata intestinele.
Important: in situatii rare, constipatia poate indica o problema de sanatate mai serioasa, inclusiv cancerul de stomac sau colorectal. In cazurile cand constipatia este insotita de dureri abdominale, sange in scaun, trebuie sa consulti urgent un medic
.
Din fericire, constipatia cronica poate fi tratata usor, cu o dieta adecvata si anumite schimbari ale stilului de viata. De exemplu, cresterea consumului de fibre, din fructe si legume, consumul suficient de apa, evitarea alcoolului si somnul suficient pot fi un leac pe termen lung impotriva constipatiei.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Reteta pentru un laxativ natural: mananca asta si vei elimina excesul de fluide si iti vei goli intestinele Reviewed by Unknown on 5:31 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.