Top Ad unit 728 × 90

CUM SA ECHILIBREZI TENSIUNEA ARTERIALA FACAND MISCARE DOAR 20 DE MINUTE PE ZI

Publicitate

Tensiunea arteriala ridicata este o consecinta a mai multor factori, principalii fiind colesterolul marit, alimentatia saraca in fibre, excesul de sare si consumul insuficient de apa.

Excesul de grasimi saturate din alimentatie favorizeaza aparitia problemelor de colesterol, imbolnavind vasele arteriale si reducandu-le elasticitatea. In timp, apar problemele de constrictie si slabeste circulatia sangelui. Pentru a imbunatati circulatia sangelui, foarte important este sa faci zilnic miscare.

CUM SA ECHILIBREZI TENSIUNEA ARTERIALA FACAND MISCARE DOAR 20 DE MINUTE PE ZI
Iata cateva exercitii usoare, dar foarte eficiente:


1. EXTENSII

In fiecare dimineata, intinde bine picioarele si mentine musculatura incordata timp de cateva secunde.

2. EXERCITII PENTRU ARTICULATII

Din pozitie drepti, ridica-te pe varfuri si revino incet pe podea cu toata talpa. Incordeaza bine muschii si fa 10 repetari.

3. EXERCITII PENTRU GAT

Tinand gatul relaxat, roteste capul de la stanga la dreapta timp de 10 secunde. Continua cu 10 miscari de aductie a barbiei catre piept.

4. FLOTARI

Straduieste-te sa faci zilnic cate 10 flotari dimineata la trezire.

5. RIDICARI ALTERNATIVE

Din pozitie asezat cu genunchii la un unghi de 90 de grade fata de corp, flexeaza talpa piciorului aducand varfurile catre corp in timp ce tii calcaiele lipite de podea. Revino apoi in pozitia initiala si reia. Efectueaza exercitiul alternativ pentru fiecare picior in parte. Alterneaza cu miscarea opusa, adica de ridicare a calcaielor tinand varfurile pe podea.

6. ROTIRI DE PICIOARE

Din pozitia asezat pe scaun, roteste picioarele in sensul acelor de ceasornic de 10 ori. Exercitiul imbunatateste circulatia si flexibilizeaza tendoanele picioarelor.

7. EXERCITII PENTRU MAINI

Intinde degetele de la o mana, formeaza un pumn strans si mentine pozitia timp de cateva secunde, dupa care relaxeaza articulatia mainii si roteste bratul din umar. Fa exercitiul timp de un minut.

8. MERS

Mersul este cel mai natural si cel mai bun exercitiu fizic pentru ca antreneaza toata musculatura picioarelor si stimuleaza circulatia sangelui.

9. INOT

Inotul antreneaza toata musculatura corpului si stimuleaza circulatia sangelui. Sedintele de inot sunt foarte benefice pentru persoanele cu probleme articulare si musculare.

10. YOGA

Exercitiile de yoga si exercitiile de respiratie controlata contribuie la relaxare si imbunatatesc circulatia.

11. MERS PE BICICLETA SI DANS

Mersul pe bicicleta si miscarile usoare de dans sunt excelente pentru imbunatatirea circulatiei sangelui in picioare.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

CUM SA ECHILIBREZI TENSIUNEA ARTERIALA FACAND MISCARE DOAR 20 DE MINUTE PE ZI Reviewed by Unknown on 5:30 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.