Top Ad unit 728 × 90

Consumul de fructe si legume contribuie la starea psihica de optimism

Publicitate

Toata lumea stie ca fructele si legumele sunt bune pentru sanatate, dar un studiu recent desfasurat de catre cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard a descoperit ca mai exista un motiv pentru care sa introduci aceste alimente in dieta zilnica: consumate zi de zi, fructele si legumele te fac sa te simti mai optimist.

Studiul a examinat concentratiile sanguine a noua antioxidanti, printre care si carotenoizi, o clasa de antioxidanti continuti mai ales de fructele si legumele de culoare portocalie. Grupul de subiecti de la care au fost prelevate mostrele de sange a fost alcatuit din 1.000 de femei si barbati cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani. Rezultatele au fost determinate pe baza unui chestionar cu privire la perceptia fiecaruia asupra vietii sale.

Consumul de fructe si legume contribuie la starea psihica de optimism
Cercetatorii au descoperit ca cei mai optimisti participanti aveau concentratii sanguine de carotenoizi cu pana la 13 la suta mai mari decat cei mai putin optimisti. S-a determinat si ca participantii care consumau mai putin de trei portii zilnice de fructe si legume erau mult mai pesimisti decat ceilalti.

„Cei mai optimisti indivizi au avut niveluri mai ridicate de carotenoizi precum beta-caroten in sange,” a declarat directorul de cercetare Julia Boehm. „Acesta este primul studiu de acest tip care indica existenta unei relatii de cauzalitate intre un grad mai mare de optimism si concentratii mai ridicate de carotenoizi.”

Alte studii au corelat alimentele bogate in antioxidanti cu sanatatea creierului

Desi studiul lui Boehm de la Harvard este primul adresat conexiunii dintre alimentele bogate in antioxidanti si starea de optimism, exista nenumarate studii dedicate beneficiilor psihologice ale consumului de legume si fructe.

O serie de studii conduse de prof. Sarah Stewart-Brown de la Universitatea Warwick, de exemplu, au aratat ca indivizii care consuma mai multe fructe si legume sunt mai putini predispusi la depresie, anxietate si alte probleme mintale. In plus, acesti indivizi se declara mai multumiti de viata pe care o duc.

„In fiecare studiu pe care l-am studiat exista o corelatie intre consumul de fructe si legume si gradul de sanatate mintala,” a afirmat Stewart-Brown. „Fiecare portie suplimentata isi pune amprenta in mod pozitiv asupra sanatatii.” In plus, cei mai fericiti participanti s-au demonstrat a fi cei care consuma opt portii zilnice de fructe si legume.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Consumul de fructe si legume contribuie la starea psihica de optimism Reviewed by Unknown on 5:32 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.