Top Ad unit 728 × 90

Beneficiile consumului de struguri, de la digestie la sanatatea pielii

Publicitate

Motivul pentru care vinul este sanatos consta in proprietatile benefice ale strugurilor folositi la producerea lui. Pentru a accesa din plin aceste proprietati, se recomanda sa consumi struguri mai ales in stare proaspata.

Iata ce proprietati poseda:

Beneficiile consumului de struguri, de la digestie la sanatatea pielii
Previn cancerul

Strugurii contin cantitati mari de antioxidanti, substante care anuleaza efectele nocive ale radicalilor liberi. Antioxidantii se leaga de moleculele de oxigen „rebele”, care se suspecteaza ca ar cauza cancer si multe alte boli. Strugurii contin mai ales polifenoli. Potrivit site-ului Medical News Today, polifenolii joaca un rol in preventia cancerelor orale, pulmonare, pancreatice, esofagiene, de prostata si de colon.

Imbunatatesc digestia

Un ciorchine de strugure pe zi poate inlocui medicamentele laxative. Strugurii au un efect laxativ usor datorat continutului mare de fibre si apa. Aceasta combinatie regleaza rapid tranzitul intestinal.

Sprijina sanatatea inimii

Strugurii sunt foarte buni si pentru inima. Acest lucru se datoreaza flavonoidului quercitina, care ofera protectie impotriva colesterolului LDL si a inflamatiei. In plus, potasiul si fibrele continute de struguri sunt grozave pentru sanatatea inimii. Nu mai e de mirare ca vinul rosu consumat in moderatie face minuni pentru sistemul cardiovascular.

Asigura o gustare cu indice glicemic scazut

Cei cu probleme de glicemie trebuie sa consume struguri cu moderatie, desi strugurii se numara printre fructele sigure pentru prediabetici. Strugurii au un continut foarte mic de glucoza, motiv pentru care sunt plasati in zona de indice glicemic scazut.

Contin fitonutrienti

Fitonutrientii pot fi obtinuti exclusiv prin consumul de plante, iar strugurii contin o varietate mare de astfel de substante. Aceste substante sunt un cocteil de nutrienti sanatosi cu un rol important in longevitatea corpului. Site-ul World’s Healthiest Foods (Cele mai sanatoase alimente din lume) a declarat ca fitonutrientul resveratrol continut de struguri asigura in aceasta privinta efecte asemanatoare reducerii aportului de calorii.

Sprijina sanatatea pielii

Aceiasi fitonutrienti care cresc longevitatea sunt benefici si pentru sanatatea pielii. Un studiu recent a descoperit ca resveratrolul continut de strugurii rosii pot reduce simptomele acneii. Este nevoie insa de studii de verificare pentru a se determina exact daca este suficient sa consumi struguri pentru aceste efecte sau daca resveratrolul trebuie aplicat pe pielea afectata pentru corectarea problemelor de acnee.

In orice caz, este un fapt demonstrat ca antioxidantii reduc semnele imbatranirii pielii. Asa ca nu ai nicio scuza sa nu mananci struguri!

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Beneficiile consumului de struguri, de la digestie la sanatatea pielii Reviewed by Unknown on 5:38 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.