Top Ad unit 728 × 90

Acest aliment provoaca 4 tipuri de cancer! Nu il mai consuma!

Publicitate

Crenvustiul este unul dintre cele mai populare produse de fast food din intreaga lume. Exista peste 7 bilioane de consumatori numai in SUA de Hot-dog. Oricum, recent crenvustiul a devenit subiect de dezbatere, avand in vedere ca exista dovezi conform carora acesta se afla in stransa legatura cu 4 tipuri de cancer. Crenvustiul a fost introdus initial de imigrantii germani in secolul al 19-lea. Popularitatea sa a crescut de-a lungul timpului, devenind gustarea preferata a adultilor si a tinerilor. 

Oricum, Organizatia Mondiala a Sanatatii ( OMS) a elaborat un nou raport in care a evidentiat ca toate tipurile de carne procesata, inclusiv carnea rosie, sporesc riscul cancerului.
Crenvustiul este preparat din produse comestibile de porc, vita sau pui. Acestea includ, adeseori, resturi de carne de friptura sau picioare de porc, parti ale capatanii, tesuturi grase si piele.

In procesul de producere sunt folositi numerosi aditivi, cantitati mari de sare, sirop de porumb si alte chimicale, pentru a da savoare crenvustiului, insa acestea sunt asociate cancerului.

Conform unor institutii precum Comitetul Specialistilor responsabil de Medicina, riscul aparitiei cancerului in urma consumarii de crenvusti este la fel de mare ca in cazul fumatului.

Cele mai periculoase substante folosite regulat in crenvusti sunt nitratii si nitritii, nitritul de sodiu este cancerigen datorita faptului ca in carne el formeaza nitrozamine.

Nitrozaminele reprezinta compusi chimici rezultati din unirea nitritilor cu aminele secundare, care iau nastere din scindarea proteinelor. Reactia chimica de formare are loc in mediu acid, de exemplu la nivelul stomacului, sub influenta sucului gastric. Formarea nitrozaminelor este favorizata si de temperaturile crescute, dar si de cele scazute.

Nitrozaminele au fost relationate in mod repetat cu 4 tipuri de cancer:
  • Cancer de bila
  • Cancer de colon
  • Cancer de stomac
  • Cancer pancreatic
Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului, persoanele care consuma un crenvusti pe zi prezinta risc ridicat cu 21% de aparitie a cancerului colorectal. Din pacate, chiar si crenvustiul organic contine nitriti, deseori in cantitati mai mari decat crenvustiul traditional.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Acest aliment provoaca 4 tipuri de cancer! Nu il mai consuma! Reviewed by Unknown on 5:03 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.