Top Ad unit 728 × 90

9 trucuri ca sa elimini nicotina din corpul tau, in mod natural

Publicitate

Fumatul unei tigari elibereaza nicotina in sange, dand senzatia de placere unui fumator, insa aceasta paraseste corpul in 6-8 ore, mai ales in momentul urinarii. In ceea ce priveste nicotina depozitata in corp, sunt necesare 48 pana la 72 de ore si 20-30 de zile pentru ca un compus al ei, cotinina, sa iasa din corp.

Cercetarile arata ca daca mananci mai multe fructe si legume bogate in vitamina C vei accelera procesul de eliminare din corp.

Mai precis, a fost realizat un chestionar de cercetatorii de sanatate publica de la Universitatea din Buffalo, pe 1,000 de fumatori cu varste de la 25 de ani in sus, din intreaga tara. Dupa 14 luni, acestia au verificat daca participantii s-au abtinut de la fumat in timpul lunii anterioare.

9 trucuri ca sa elimini nicotina din corpul tau, in mod natural
Rezultatul a fost ca persoanele care au consumat mai multe legume si fructe, erau de 3 ori mai inclinati sa stea la distanta de tigari, in comparatie cu subiectii care au consumat cantitati mai mici, pentru cel putin 30 de zile.

De asemenea, acestia au avut rezultate mai bune si in ceea ce priveste testul pentru dependenta de nicotina si obisnuiau sa fumeze mai putin in decursul unei zile. Motivul pentru care persoanele care mananca mai multe fructe si legume, pot renunta mai usor la tigari; aceste alimente ofera satietate, caci fumatorii confunda adeseori foamea cu pofta de tigara; dependenta de nicotina este mai mica;fructele si legumele fac gustul tutunului neplacut, spre deosebire de alcool, cafea sau carne; un mod de viata mai sanatos este o sansa mai buna sa faci un fumator sa renunte la acest viciu.

Cum sa elimini nicotina din organism, in mod natural

1. Apa hidrateaza corpul, spre deosebire de nicotina. Apa curata nicotina din sistem, deoarece nicotina formeaza saruri cu acizi, care sunt de obicei solizi si solubili in apa.
2. Legumele, cum ar fi vinetele, fasolea, castravetii sau telina reduc dependenta de nicotina. In orice caz, evita sa consumi legume dulci, tinand cont de faptul ca nivelul lor de zahar este ridicat si ca ar putea sa schimbe echilibrul creierului in zonele placerii, crescand in schimb dorinta de a fuma.
3. Urzicile au o concentratie ridicat de fier, ideala pentru combaterea infectiilor.
4. Kiwi inlatura nicotina din organism si ofera vitaminele A, C si E, care sunt reduse de fumat.
5. Ceaiul din muguri de pin este folosit pentru dezinfectarea gurii si a gatului pe termen lung, fiind de asemenea benefic si pentru plamani.
6. Portocala este bogata in vitamina C, care poate inlocui pierderea ei din organism, tinand cont ca este redusa de fumat. Ea reduce si stresul, accelereaza metabolismul si sprijina eliminarea mai rapida a nicotinei.
7. Spanacul este abundent in vitamine si acid folic, care sunt benefici corpului, facand repulsiv gustul de tutun.
8. Broccoli contine cantitati mari de vitaminele B5 si C, inlocuind deficitul de vitamina C si protejand plamanii de efectele toxinei.
9. Sucul de morcov ajuta eliminarea nicotinei, continand vitaminele A, B, C di K. Deoarece nicotina dauneaza pielii, sucul de morcov face minuni pentru sanatatea ei.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

9 trucuri ca sa elimini nicotina din corpul tau, in mod natural Reviewed by Unknown on 5:23 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.