Top Ad unit 728 × 90

10 MOTIVE PENTRU CARE E BINE SA MANANCI MAI MULT ANANAS

Publicitate

Ananasul este unul dintre darurile uimitoare ale naturii. Pe langa gustul grozav, acest deliciu tropical poseda si proprietati terapeutice uimitoare. Ananasul este foarte bigat in vitamina C, mangan, cupru, vitaminele B1 si B6, folat, acid pantotenic si fibre.

Iata principalele 10 beneficii ale consumului de ananas:

10 MOTIVE PENTRU CARE E BINE SA MANANCI MAI MULT ANANAS

1. Efect antiinflamator
Efectul antiinflamator este unul dintre punctele forte ale acestui fruct. Bromelaina, o enzima, reduce limfocitele CD 4 +T responsabile pentru multe dintre procesele inflamatorii din corp. Asadar, data viitoare cand mai suferi de dureri de artrita sau de guta, mananca putin ananas.

2. Protejeaza impotriva efectelor radicalilor liberi
Ananasul este bogat in vitamina C, un puternic antioxidant solubil in apa, care ofera protectie impotriva radicalilor liberi. Ananasul previne bolile si scade riscul de aparitie a cancerului.

3. Intareste inima
Bromelaina este un anticoagulant puternic care stimuleaza circulatia sangelui si previne bolile cardiovasculare.

4. Calmeaza problemele de astm
Nutrientii continuti de ananas calmeaza spasmele cailor respiratorii care provoaca atacuri de astm in principal multumita actiunii vitaminei C.

5. Distruge celulele de cancer
Potrivit cercetarilor, bromelaina continuta de ananas distruge celulele canceroase si reduce dimensiunile tumorilor.

6. Intareste oasele datorita fosforului
Acest fruct tropical este o foarte buna sursa de fosfor, un mineral necesar pentru sanatatea oaselor si a dintilor alaturi de calciu. O cana de ananas asigura peste 14 mg de fosfor.

7. Sprijina sanatatea pielii si a oaselor datorita manganului
Organismul uman nu poate sintetiza mangan de unul singur, motiv pentru care acest mineral trebuie obtinut din alimentatie. Manganul contribuie la formarea oaselor si vindecarea ranilor, si joaca un rol important in mentinerea sanatatii pielii.

8. Imbunatateste digestia
Ananasul contine multe fibre si enzime proteolitice esentiale pentru o digestie completa. Bromelaina are un rol decisiv in descompunerea proteinelor din alimente. In plus, ananasul reduce durerile de stomac, arsurile si diareea.

9. Este un excelent inlocuitor pentru siropul de tuse farmaceutic
Bromelaina poseda efecte antiinflamatorii si usor antibacteriene, asa ca este ideala pentru calmarea tusei. In acest scop, se recomanda sa bei suc de ananas in stare cat mai proaspata. Poti indulci sucul dupa plac cu miere.

10. Sprijina sanatatea gingiilor
Vitamina C este excelenta pentru sanatatea orala. Aceasta previne gingivita si parodontoza si intareste abilitatea corpului de a lupta impotriva bacteriilor si toxinelor periculoase.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

10 MOTIVE PENTRU CARE E BINE SA MANANCI MAI MULT ANANAS Reviewed by Unknown on 5:35 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.