Top Ad unit 728 × 90

Dedica-ti 15 minute pentru a scapa de durerile de spate prin 5 exercitii simple

Publicitate

Picioarele noastre duc cea mai grea povara, mai ales cand vine vorba de activitati fizice.

Ele sunt responsabile de miscarile noastre, asa ca au nevoie de ingrijire, pentru a preveni durerile la nivelul soldurilor, genunchilor sau spatelui.

Presopunctura este o terapie veche de 5 milenii, fiind o parte extrem de importanta din mediciana asiatica, mai exact chineza. Ea este realizata prin miscari de presare cu degetele pe anumite zone ale corpului, sau in anumite puncte.

Punctele urmeaza anumite canale, cunoscute drept meridiane, si aceleasi sunt, de asemenea, tratate in cazul acupuncturii.

Dedica-ti 15 minute pentru a scapa de durerile de spate prin 5 exercitii simple

Asadar, aceste 5 exercitii simple te vor ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul, sa iti intaresti picioarele si sa alini durerea;

1. Presiune la nivelul degetelor de la picioare
Inainte de a face exercitii, asigura-te ca picioarele tale sunt incalzite. Presiunea la nivelul degetelor este foarte utila acestui scop. In pozitia de stand, indoaie putin genunchii astfel incat sa apesi podeaua cu degetele. Stai asa si numara pana la 3. Repeta exercitiul de 3 pe zi, in 10 serii.

2. Ridica creioanele cu degetele de la picioare
 Acesta este un exercitiu simplu. Pune un creion pe podea si ridica-l cu degetele de la picioare; tine-l timp de 10 secunde, apoi da-i drumul. Repeta miscarea de 5 ori pentru fiecare picior.

3. Mersul pe varfuri
Pentru a intari musculatura degetelor, a ligamentelor si a muschilor din jurul talii, este indicat sa mergi pe varfuri. Stai in pozitia indicata si mergi 20 de secunde, apoi odihneste-te 15 secunde, repetand miscarea de 5 ori. Pentru cele mai bune efecte, executa exercitiul de 2 ori pe zi.

4. Flexiuni rezistente
Acest exercitiu simplu are ca target muschii mici ai picioarelor, care sunt responsabili de echilibru. De asemenea, ei ajuta intarirea muschilor, prevenind ranile.
In timp ce stai in picioare pe podea, tine-ti picioarele intinse drept si pune o banda de exercitii in jurul stalpilor/ picioarelor patului. Apoi, pune banda pe picioare si apleaca-te pe spate pentru a se incorda. Cu picioarele inclinate spre spate, stai asa 5 secunde, odihneste-te putin si repeta exercitiul de 10 ori.

5. Cercuri cu glezna
Flexibilitatea si mobilitatea adecvata a gleznelor sunt de mare importanta. Gleznele incordate au deseori drept cauza oboseala corpului, ducand la dureri musculare si ale articulatiilor, precum si ale soldurilor, genunchilor si dureri ale spatelui. In timp ce stai intins pe spate, ridica piciorul la nivelul capului si roteste-l in sensul acelor de ceas. Numara pana la 10 si repeta exercitiul cu celalalt picior.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Dedica-ti 15 minute pentru a scapa de durerile de spate prin 5 exercitii simple Reviewed by Unknown on 5:35 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.