Top Ad unit 728 × 90

Ce trebuie sa faci pentru a avea un somn de calitate

Publicitate

Somnul este un proces care confera corpului energia necesara pentru a doua zi. Asadar, este bine sa ai un somn linistit, fara sa te trezesti inainte de ora potrivita sau pe parcursul noptii. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a dormi asa cum trebuie. 

Ce trebuie sa faci pentru a avea un somn de calitate

1. Inlocuieste folosirea laptopului, a telefonului mobil si a televizorului cu cititul unei carti

Oamenii au obiceiul sa isi butoneze laptopul sau telefonul mobil seara, in pat, inainte de culcare, ca sa isi verifice mailul sau profiul de facebook. Asta se transforma intr-o activitate de lunga durata, ajungand sa isi piarda noaptea. Asadar, e mai bine sa nu iti iei telefonul sau laptopul in pat, deloc. Cititul te ajuta sa elimini energiile negative acumulate in timpul zilei si te va ajuta sa adormi mai usor.

2. Planifica-ti mesele

Aceasta este o regula foarte importanta, pe care trebuie sa o respecti obligatoriu: trebuie sa iti faci un obicei din a nu manca cu cel putin 3-4 ore inainte de culcare. In acest fel, sistemul digestiv va procesa mancarea usor, functionand normal si sanatos.

3. Fa-ti o rutina de culcare

Este recomandat sa ai o rutina de culcare si sa te tii de ea. Asta implica dusul, spalatul dintilor, mersul la culcare. In acest fel, corpul se va obisnui sa adoarma repede, dupa respectarea rutinei.

4. Alege-ti pozitia preferata de dormit

Fiecare persoana are o pozitie preferata de dormit. Gasirea pozitiei perfecte de dormit te va ajuta sa ai un somn de calitate si sa nu te trezesti cu dureri de gat. Se recomanda ca aceste pozitii sa fie pe lateral sau pe spate, nu pe burta.

5. Fa exercitii inainte de culcare

Trebuie sa faci exercitii si sa mergi zilnic, pentru ca organismul sa fie revigorat si sa primeasca energie. In orice caz, miscarea trebuie facuta cu cel putin 3 ore inainte de culcare.

6. Picioare reci

Daca picioarele tale sunt reci, nu  vei putea sa adormi imediat. Astfel, trebuie sa iti incalzesti picioarele, punandu-ti sosete.

7. Saltea de calitate

Nu face economii atunci cand iti cumperi o saltea. Calitatea acesteia va influenta calitatea somnului. Mai precis, daca ai o saltea de calitate, atunci somnul tau va fi unul confortabil, nu te vei trezi in timpul noptii si te vei simti odihnit si revigorat dimineata.

8. Nu bea cafea inainte de culcare

Cafeaua contine cafeina, iar cafeina este cunoscuta drept o substanta care te poate tine treaz. Incearca sa nu bei cafea cu 4 ore inainte de culcare. Cafeina amplifica functionarea metabolismului si te va face sa te simti vioi, tinandu-te treaz. De aceea, trebuie sa eviti consumul de cafea inainte de culcare.

9. Aeriseste camera

Oxigenul este esential pentru un somn odihnitor. Este indicat sa lasam fereastra deschisa timp de 15-20 min chiar si iarna.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Ce trebuie sa faci pentru a avea un somn de calitate Reviewed by Unknown on 5:18 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.