Top Ad unit 728 × 90

Cauza varicelor "panza de paianjen" si cum sa le ascunzi in mod natural!

Publicitate

Chiar si numele este neplacut. "Panza de paianjen" albastra sau mov, alcatuita din vene mici, tinde sa apara fara sa ne dam seama, chiar vara, cand ne pregatim sa ne etalam in costumele de baie.

"Panza de paianjen", similara varicelor, dar mai mica si mai aproape de suprafata pielii, apare cand sangele este pompat in venele mici care merg spre inima. Picioarele, gleznele si talpile sunt indeosebi vulnerabile, in timp ce muschii continua sa actioneze impotriva gravitatiei, ca sa pompeze sangele inapoi spre inima. Cand valvele de pompat nu mai functioneaza corespunzator, venele se umfla.

Cauza varicelor "panza de paianjen" si cum sa le ascunzi in mod natural!

Specialistii se contrazic asupra cauzei aparitiei acestei afectiuni, dar conform lui David Green, MD, de la Vein Center din Bethesda, Maryland, cea mai viabila explicatie duce catre ereditate si sarcina. “Daca parintii si bunicii tai au suferit de varice si de sindromul panzei de paianjen, atunci este posibil sa le dobandesti si tu" spune medicul.

Fluctuatiile de progesteron si estrogen pot provoca schimbari usoare la nivelul peretilor musculari, in interiorul venelor, lucru care poate dauna functionarii valvelor.

Asta face ca sindromul panzei de paianjen sa nu aiba leac, dar conform lui Andrew L. Rubman, ND, un doctor neuropatic din Southbury, Connecticut, putem imbunatati felul in care arata. El spune ca acestea sunt, de obicei, parte dintr-un proces de inflamare, fata de care ne putem pronunta printr-o apropiere holistica. El adauga ca introducand schimbari alimentare si suplimente care sa reduca inflamatiile, putem obtine efecte benefice pentru disfunctiile venelor.

Rubman recomanda un complex inalt de antioxidanti, incluzand vitaminele A, C, E si zinc, precum si un complex bioflavonoid de citrice (500 mg, de doua ori pe zi) cu hesperidina, rutina si diosmin, care va intari beneficiile vitaminei C.

Bioflavonoidele tind sa aiba cautare? Ele intaresc peretii venelor si capilari. Poti gasi bioflavonoizi citrici in pielita alba de sub coaja citricelor, asa ca obisnuieste-te sa consumi regulat portocale si grapefruit.

Rubman sugereaza, de asemenea, exercitii regulate de tonifiere a picioarelor. In acest fel, tesuturile din jurul venelor vor fi sustinute, ajutand functionarea buna a valvelor. also suggests regular leg-toning exercise. Mick Grady, yoga terapeut si instructor la Institutul de Vindecare Himalaya din Honesburg, Pennsylvania, trateaza sindromul panzei de paianjen si alte probleme circulatorii cu pozitii inverse, cum ar fi cea de intins pe spate, cu picioarele drepte, calcaiele stand opuse unui perete - pozitie pe care o poate practica si un novice. “Asta permite sangelui sa se retraga din venele umflate si elibereaza presiunea de pe valvele stresate” spune Grady. Pastreaza pozitia 5-10 minute, in timp ce respiri adanc si indoi usor picioarele pentru a tonifia musculatura. Hold the pose for five to 10 minutes while breathing deeply and flexing the feet slowly to tone the calf muscles. (Yoghinii avansati pot face statul pe umeri - face minuni pentru circulatie, in general.)

Desi nu exista o reteta magica pentru sindromul panzei de paianjen, dieta, suplimentele si exercitiile pot fi foarte utile.
Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Cauza varicelor "panza de paianjen" si cum sa le ascunzi in mod natural! Reviewed by Unknown on 5:27 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.