Top Ad unit 728 × 90

IATA MOTIVELE PENTRU CARE TREBUIE SA CONSUMI ZILNIC GHIMBIR

Publicitate

Un articol de Mihaela

Ghimbirul este o planta originara din China, dar astazi raspandita peste tot in lume. De regula, ghimbirul se foloseste pe post de condiment, dar planta detine si numeroase proprietati medicinale utile. Iata-le pe cele mai importante dintre ele:

Distrugele celulele canceroase

Un grup de cercetatori de la UMCCC, Centrul pentru Cercetarea Cancerului din cadrul Universitatii din Michigan, a descoperit ca ingredientul activ al ghimbirului anihileaza celulele de cancer ovarian. In cazul ghimbirului, rata de eradicare a celulelor bolnave este mai mare si mai sigura decat cea a chimioterapiei conventionale cu platina prescrisa de regula pacientelor cu cancer ovarian.


Potrivit specialistilor in domeniu, consumul regulat de rizomi de ghimbir determina si o reducere a inflamatiei colonului si intestinelor si, implicit, un risc mai mic de a dezvolta cancer la colon.

Reduce inflamatia

Principalul ingredient activ din componenta ghimbirului poarta denumirea de gingerol. Acesta poseda mult potential cu privire la vindecarea bolilor inflamatorii celulare, fapt dovedit si de un studiu clinic desfasurat pe un esantion de pacienti cu artrita si dureri musculare, ale caror simptome s-au imbunatatit considerabil in urma unei cure prelungite cu ghimbir. Ghimbirul este util inclusiv in boli precum diabetul zaharat, obezitate si Alzheimer.

Vindeca boala de reflux gastroesofagian

Un studiu recent, publicat in celebrul jurnal stiintific de cercetare nutritionala moleculara, a constatat ca ghimbirul are un efect de sase ori mai puternic decat cel al beta-blocantelor. In timp, beta-blocantele pot cauza mai mult rau decat bine, intrucat determina erodarea mucoasei stomacale protectoare. Asadar, ca sa calmezi simptomele de reflux si sa te protejezi de ulcer si de cancer la stomac, cel mai bine este sa inlocuiesti aceste medicamente cu ceaiuri sau capsule de ghimbir.

Previne greturile de pe timpul sarcinii

Viitoarele mame sunt sfatuite sa ia in calcul suplimentele cu ghimbir pentru calmarea simptomelor de greata de pe timpul sarcinii. Doza recomandata in astfel de cazuri este de 200 mg la fiecare 4 ore.

Calmeaza tusea si iritatiile in gat

In medicina naturista, ghimbirul se foloseste de multa vreme pentru vindecarea tusei si a inflamatiilor gatului. Pune la fiert cateva felii de ghimbir si adauga la infuzie putina lamaie si miere, apoi consuma ceaiul de mai multe ori pe zi ca sa scapi de tuse si sa descongestionezi caile respiratorii.

Imbunateste digestia si reduce problemele de flatulenta

Ghimbirul este excelent pentru calmarea problemelor stomacale. Prepara aceeasi infuzie de la pasul anterior si bea-o de mai multe ori pe zi pana la cedarea simptomelor. Pentru reducerea flatulentei se recomanda ghimbirul sub forma de capsule, luat in prize de 250 – 500 mg de 3 ori pe zi.

Calmeaza durerile de cap

Ghimbirul este un remediu excelent si pentru durerile de cap! Pune apa la fiert si rastoarna in ibric putin ghimbir impreuna cu 1 lingurita de piper cayenne si 1 lingurita de menta uscata.

Nota: nu indulci infuzia! Daca nu poti consuma infuzia ca atare, adauga doar o jumatate de lingurita de miere sau stevia!

Un alt leac pentru migrene presupune prepararea unei paste de ghimbir si aplicarea ei pe frunte (1 lingurita de praf de ghimbir la 2-3 linguri de apa). Cu aceasta metoda, migrenele cedeaza mult mai repede!

Calmeaza durerile de dinti

Ca sa calmezi durerile de dinti, freaca gingiile cu putin praf de ghimbir! De asemenea, poti folosi infuzii de ghimbir pentru gargara si clatirea gurii.

Stimuleaza circulatia sangelui

Da pe razatoare 50 de grame de radacina de ghimbir, impacheteaza continutul intr-o compresa, apoi inmoaie compresa (ca pe un plic de ceai) in apa pentru baie. Spalaturile locale in aceasta apa contribuie la stimularea circulatiei sangelui.

Alte beneficii:

- Ghimbirul reduce foarte eficient greata si senzatia de voma, motiv pentru care se administreaza de multe ori in spitale si clinici pacientilor dupa anestezie.

- Pentru stimularea apetitului alimentar si activarea sucurilor digestive din stomac, mesteca o bucatica de ghimbir inainte de fiecare masa.

- Pasta de ghimbir si turmeric calmeaza eficient oboseala si durerile musculare de dupa efort. Pasta trebuie aplicata local de cel putin doua ori pe zi.

- Diabeticii sunt sfatuiti sa bea cate o cana de ceai de ghimbir in fiecare dimineata inainte de masa, intrucat planta contribuie in timp la stabilizarea nivelurilor de glucoza din sange.

IATA MOTIVELE PENTRU CARE TREBUIE SA CONSUMI ZILNIC GHIMBIR Reviewed by Unknown on 5:06 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.