Top Ad unit 728 × 90

Afla ce indica spasmele musculare din timpul noptii

Publicitate

Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti brusc cu o smucitura puternica la scurt timp dupa ce te-ai bagat in pat? Sau sa ai senzatia de cadere libera? Totul se datoreaza spasmelor musculare.

Spasmele hipnice sunt spasme musculare involuntare care au loc pe timpul somnului. Se estimeaza ca aproximativ 70% dintre persoane trec prin aceasta experienta neplacuta la un moment dat. Spasmele au loc la scurt timp dupa ce adormi, atunci cand creierul intra in starea hipnagogica. Atunci cand corpul este foarte obosit, creierul proceseaza stagiile somnului intr-un ritm mai alert, ceea ce duce la interferente nervoase tranzitorii. Creierul confunda starea de somn a corpului fizic cu o stare de insuficienta sistemica, iar ca raspuns declanseaza un spasm puternic cu o doza soc de chimicale ca sa induca starea de veghe.

Afla ce indica spasmele musculare din timpul noptii
Potrivit cercetatorilor, principalii factori care contribuie la acest fenomen nocturn sunt anxietatea, stresul, consumul de alcool si cofeina, efortul fizic sustinut catre seara, dormitul in pozitii inconfortabile, precum si extenuarea. In cazuri izolate, insa, spasmele hipnice pot reprezenta si un simptom al unei afectiuni grave. Ele se pot datora, de exemplu, sindromului picioarelor nelinistite, care afecteaza in jur de 10% din populatie si genereaza simptome de tresarire, amorteala si durere in membrele inferioare.

Spasmele hipnice sunt suparatoare, iar repetarea lor de mai multe ori pe saptamana poate amplifica starile de anxietate favorizante si duce la insomnii, creand astfel un cerc vicios. Un bun remediu in acest sens il reprezinta suplimentele de magneziu, care reduc stresul, contribuie la relaxarea musculaturii si imbunatatesc calitatea somnului.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Afla ce indica spasmele musculare din timpul noptii Reviewed by Unknown on 5:30 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.