Top Ad unit 728 × 90

Acest remediu poate albi dintii extreme de ingalbeniti, reusind sa inlature tartrul si placa dentara

Publicitate

Un articol de Mihaela

Depozitul de minerale de pe dinti poarta numele de tartru. Odata cu trecerea timpului, cantitatea de tartru creste si daca nu esti atent, ea poate provoca aparitia parodontozei.

Desigur, cea mai buna varianta de curatare a tartrului este un tratament stomatologic, insa exista si alta metoda pe care o poti pune in aplicare in confortul propriului camin.

Acest remediu poate albi dintii extreme de ingalbeniti, reusind sa inlature tartrul si placa dentara
Pentru aceasta, vei avea nevoie de:
  • Praf de copt
  • Periuta de dinti
  • Peroxid de hidrogen
  • Sare
  • Apa
  • Cana
  • Instrument dentar
  • Apa de gura antiseptica
Pasul 1:
Mai intai, amesteca o lingura de praf de copt cu ½ lingurita de sare in cana. Uda periuta cu apa calda si inmoaie-o in amestec. Freaca-ti dintii cu ea si scuipa. Continua procesul pentru 5 minute.

Pasul 2:
Amesteca o cana de peroxid de hydrogen cu ½ cana deapa calda si clateste-ti gura timp de un minut, apoi scuipa si clateste cu jumatate de cana de apa rece.

Pasul 3:
Curata tartrul de pe dinti cu un instrument dentar. Ai grija sa nu ranesti gingiile, pentru ca le poti irita.

Pasul 4:
Clateste-ti gura cu o apa de gura antiseptic si repeta tratamentul in fiecare zi.

Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa iti mentii un zambet frumos.

Capsune si rosii

Rosiile si capsunele sunt bogate in vitamin C, care este benefica sanatatii orale. Poti sa iti cureti dintii direct cu aceste fructe, si sa le lasi sa actioneze pentru 5 minute. In acest fel, tartrul se va inmuia.

Clateste-ti gura apoi cu un amestec de praf de copt si de apa cald. De asemenea, poti folosi aceeasi procedura cu alte alimente care contin vitamina C, cum ar fi ardeiul gras, afinele, lamaia, limeul, portocala si papaya.

Branza 


Consumul de branza elvetiana sau cheddar inainte de masa, ajuta neutralizarea acizilor care implica crearea placii dentare. Un ingredient din branza actioneaza ca o bariera impotriva ei. Mai mult, exista si alte lucruri pe care le poti adauga pe lista ta pentru igienta orala:

- Perie-ti dintii in mod regulat cu o periuta moale, facand miscari verticale. Acorda atentie spatiilor dintre gingii si dinti.

- Foloseste regulat ata dentara

- Consuma alimente condimentate, pentru a stimula glandele salivare. In acest mod, saliva va curata gura in mod natural.

– Lupta impotriva bacteriilor curatandu-ti dintii cu coaja de portocala inainte de culcare, fara sa te clatesti.

Acest remediu poate albi dintii extreme de ingalbeniti, reusind sa inlature tartrul si placa dentara Reviewed by Unknown on 4:29 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.