Top Ad unit 728 × 90

Aceasta deficienta de vitamine foarte raspandita poate fi cauza durerilor de spate si articulare acute

Publicitate

Un articol de Mihaela

Multi oameni considera ca durerile articulare pe care le resimt se datoreaza procesului natural de imbatranire.

Dar exista si multe situatii in care durerile acute de spate se pot datora exclusiv deficientelor de vitamine. Iata un motiv in plus sa continui sa duci un stil de viata activ chiar si cand resimti astfel de simptome. Alimentatia echilibrata si miscarea regulata te pot ajuta sa depasesti mai repede aceste probleme de sanatate.

Carentele de vitamine sunt la ordinea zilei in prezent, si se afla in stransa legatura cu durerile articulare acute sau cronice.

Aceasta deficienta de vitamine foarte raspandita poate fi cauza durerilor de spate si articulare acute
In continuare iti vom ilustra cele mai eficiente moduri prin care poti reduce intensitatea simptomelor asociate.

Bineinteles, de multe ori durerile articulare sunt generate sau cel putin amplificate de procesul de imbatranire, dar exista si cazuri in care acestea sunt o consecinta a dezechilibrelor de pH din organism, a alimentatiei necorespunzatoare, a surplusului de greutate si a posturii corporale gresite. Un studiu recent a demonstrat ca durerile articulare sunt adeseori rezultatul deficientelor de vitamina D.

Neadresarea la timp a acestor probleme poate duce la o intensificare a durerilor sau chiar la complicatii precum fragilizarea oaselor si cartilagiilor, respectiv aparitia artritei.

Iata cele mai frecvente simptome ale carentei de vitamina D:
  • Pierderi de echilibru
  • Tulburari ale somnului
  • Senzatie de arsura si amorteala in picioare
  • Dureri de picioare
Daca resimti unul sau mai multe simptome din lista de mai sus, poti apela si la un test simplu ca sa determini cu exactitate daca durerile se datoreaza intr-adevar deficientei de vitamina B. Testul presupune apasarea sau palparea sternului cu degetele pentru a determina sensibilitatea dureroasa a acestei zone corporale. Daca resimti dureri la cea mai mica apasare, este clar ca ai nevoie sa cresti aportul de vitamina D.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci ca sa cresti nivelul si biodisponibilitatea vitaminei D in corp este sa iesi la aer in zilele insorite. Nu conteaza daca iesi sa te plimbi, sa alergi sau pur si simplu sa te relaxezi pe o banca in parc, ideea este sa prinzi cat mai mult soare. Ideal este sa bifezi zilnic cate o repriza de soare de cel putin 10-15 minute. Pe timp de iarna, in schimb, ori daca locuiesti intr-o zona cu climat rece si vreme predominant inchisa, este mai greu sa beneficiezi de efectul vindecator al razelor solare.

In astfel de cazuri trebuie sa acorzi mai multa importanta alimentatiei si sa cresti aportul de oua (in special galbenusuri), ciuperci, ton si macrou.

Bineinteles, poti apela si la suplimente de vitamine, cu conditia ca acestea sa contina vitamina D3, si nu D2! Vitamina D3 este o vitamina pe care corpul o sintetizeaza singur atunci cand te expui la soare, dar poate fi la fel de bine suplimentata si prin alimentatie sau complexe de vitamine. La administrarea de suplimente de vitamina D3 (doza zilnica nu trebuie sa depaseasca insa 5.000 IU) se recomanda sa consumi si probiotice ca sa cresti biodisponibilitatea sa in organism.

Aceasta deficienta de vitamine foarte raspandita poate fi cauza durerilor de spate si articulare acute Reviewed by Unknown on 5:21 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.