Top Ad unit 728 × 90

8 intrebuintari casnice mai putin cunoscute ale untului de arahide

Publicitate

Pentru multi dintre noi, untul de arahide este o adevarata delicatesa. Eu, cel putin, sunt innebunit dupa el, aproape ca-mi vine sa il combin cu orice fel de mancare.

Dar untul de arahide nu se limiteaza la gastronomie. Mai are o multime de alte intrebuintari practice si interesante care depasesc sfera bucatariei.

Desi unele dintre ele suna de-a dreptul bizar, toate modurile de folosire neobisnuite prezentate in continuare sunt neasteptat de eficiente! Iata ce mai poti face cu untul de arahide:

Deodorizarea locuintei

Oricat de bine le-ai curata, exista locuri din bucatarie si din baie care tot mai emana mirosuri neplacute.

Igienizarea suprafetelor murdare nu rezolva intotdeauna si problema mirosului, cel mai bun exemplu fiind galeata de gunoi. Dar cu putin unt de arahide poti rezolva acest aspect, intrucat acopera foarte bine mirosurile. Tot ce trebuie sa faci este sa incingi in tigaie o lingurita de unt de arahide timp de 2-3 minute, timp in care in casa se va raspandi un miros proaspat, cu un iz placut de arahide. Mult mai ok decat mirosul de gunoi, nu?

Repararea zgarieturilor de pe tapiteria din piele

Articolele din piele de calitate sunt foarte scumpe, indiferent ca e vorba de mobile, haine sau incaltaminte. Asa ca zgarierea pielii este pentru multi un cosmar.

Dar stai linistit, poti repara usor zgarieturile, sau reda stralucirea si culoarea originala a pielii invechite, cu o lingura de unt de arahide si o carpa moale. Aplica un strat subtire de unt de arahide pe suprafatele deteriorate si freaca bine cu carpa cu miscari circulare. Uleiurile naturale continute contribuie atat la curatarea, cat si la reconditionarea si lustruirea suprafetelor din piele.

Crema neconventionala pentru ras

Iata ca am ajuns si la o intrebuintare mai bizara. Dar, hei, daca se-ntampla sa ramai vreodata fara spuma sau crema pentru ras, scoate untul de arahide din camara si te-ai scos!

Uleiurile naturale continute de untul de arahide usureaza considerabil alunecarea chiar si celor mai ascutite lame de ras. In plus, produsul contine o multime de alte ingrediente cu proprietati emoliente pentru piele.

Ungerea balamalelor

Untul de arahide poate inlocui fara probleme vaselina! Uleiurile naturale pe care le contine ung de minune balamalele oxidate, asa ca adio scartait!

Lustruirea si reconditionarea suprafetelor din lemn

La fel cum repara pielea zgariata, untul de arahide repara si lemnul.

Aplica un strat subtire pe suprafetele din lemn deteriorate si lasa untul de arahide sa se absoarba in porii lemnului timp de o ora. In urma, freaca lemnul cu o carpa moale, si adio zgarieturi!

Indepartarea urmelor lasate de etichetele adezive

Nici cele mai lipicioase urme de adeziv nu reprezinta o problema pentru untul de arahide!

Poti indeparta cu usurinta urmele lasate de etichetele adezive frecand putin unt de arahide pe zonele patate si indepartandu-l apoi cu o carpa moale.

Emolierea si netezirea parului aspru

Da, iti dau dreptate, nu-i tocmai tentant sa-ti ungi parul cu unt de arahide. Dar crede-ma pe cuvant, rezultatele merita din plin. Untul de arahide are un efect puternic emolient pentru par, il netezeste si ii confera stralucire.

Freaca pe par o mana de unt de arahide, insistand bine la radacina. Uleiurile naturale continute fac adevarate minuni pentru parul uscat si degradat! Singurul inconvenient este ca trebuie sa insisti zdravan cu sampon ca sa il elimini complet din par.

Scoaterea gumei de mestecat din tesaturi

Guma de mestecat nu se impaca deloc bine cu materialele textile, dar cand se intampla astfel de accidente, tot ce trebuie sa ai la indemana este, din nou, untul de arahide.

Cand orice alta metoda da gres, untul de arahide rezolva problema in mod garantat. Freaca putin unt de arahide peste suprafata pe care s-a lipit guma, lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care indeparteaza stratul de unt (cu tot cu guma) folosind o carpa umeda. Acelasi truc functioneaza la fel de bine si pentru guma lipita in par!

Mai stii si alte intrebuintari neconventionale ale untului de arahide? Daca da, nu ezita sa ne impartasesti ideile tale la rubrica de comentarii de mai jos.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

8 intrebuintari casnice mai putin cunoscute ale untului de arahide Reviewed by Unknown on 5:20 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.