Top Ad unit 728 × 90

73% dintre persoanele tinere prezinta riscul de a suferi un atac cerebral si nici nu au habar!

Publicitate

Un articol de Mihaela

Tratamentul in ceea ce priveste un atac cerebral este esential, mai ales in primele trei ore dupa ce o persoana a experimentat simptomele sale. Acesta este numit, deseori ,,fereastra de aur”, caci reprezinta o perioada de timp de care medicii au nevoie pentru a diminua sau a repara efectele sale, dar si pentru a repune in functiune circulatia sangelui catre creier. Este considerat un mod minim de a incepe tratamentul, intrucat creierul este predispus la sangerare sau la incetarea circulatiei sanguine.


Niciodata nu esti prea tanar, caci acest tip de afectiune nu ii afecteaza numai pe cei mai in varsta, cum poate credeai, asa ca procentul de 73% se poate schimba, iar tinerii trebuie sa stie cum sa reactioneze la aceste simptome.

Un atac cerebral se poate intampla la orice varsta, insa factorii de risc includ diabetul, operatiile de carotida, fumatul, obezitatea, nivelul ridicat al colesterolului, fibrilatiile atriale, tensiunea ridicata si consumul ridicat de grasimi saturate.

In aproximativ 85% din cazurile in care persoanele se confrunta cu un atac cerebral, exista un blocaj al unei artere din creier, care blocheaza oxigenarea. Cand se intampla acest lucru, o persoana nu isi poate misca una dintre membre, nu poate intelege, nu poate vorbi si se confrunta cu pierderea vederii la unul sau la ambii ochi.

Alte simptome notabile cum ar fi moleseala bratelor, ameteala brusca, probleme locomotorii sau o durere inexplicabila de cap, pot reprezenta cauze ale unui atac. In acest moment, persoana in cauza are nevoie de ingrijire medicala urgenta.

73% dintre persoanele tinere prezinta riscul de a suferi un atac cerebral si nici nu au habar! Reviewed by Unknown on 5:29 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.