Top Ad unit 728 × 90

Uimitor: Ce se intampla daca tragi aer in piept atunci cand atingi cerul gurii cu varful limbii

Publicitate

Un articol de Mihaela

Degeaba dai banii pe vitamine, minerale si alimente organice daca nu ai un somn odihnitor! Este esential pentru sanatatea corpului sa dormi intre sase si opt ore pe noapte. Daca unii dintre noi reusim sa ne odihnim suficient, tot mai avem probleme de insomnie in perioadele stresante si, din pacate, somniferele, laptele cald, baile fierbinti si alte trucuri la care mai apelam in aceste situatii nu au un efect de durata.

Ce altceva poti face? Ei bine, trebuie neaparat sa incerci tehnica de respiratie 4-7-8! Este foarte usoara si, potrivit multor marturii, te ajuta sa adormi mult mai repede.

Iata ce pasi presupune:
  • Arcuieste limba si lipeste varful ei de bolta palatina (cerul gurii). Pozitia trebuie mentinuta pe toata durata exercitiului de respiratie.
  • Expira usor pe gura.
  • Inchide gura, inspira adanc pe nas fara zgomot si numara pana la 4.
  • Tine-ti respiratia timp de 7 secunde.
  • Expira lent pe gura timp de 8 secunde.
Repeta exercitiul de respiratie de trei ori in doua reprize zilnice. Pe langa faptul ca alunga insomnia, tehnica descrisa reduce tensiunea nervoasa, stresul si anxietatea.

Uimitor: Ce se intampla daca tragi aer in piept atunci cand atingi cerul gurii cu varful limbii Reviewed by Unknown on 2:21 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.