Top Ad unit 728 × 90

Motivele pentru care nu trebuie sa arunci niciodata coaja de la pepenele verde

Publicitate

Un articol de Mihaela

Iti place pepenele verde? Ei bine, noi toti il adoram, mai ales in zilele calduroase de vara. Acesta e un lucru bun, caci pepenele verde contine multi nutrient sanatosi, antioxidanti, vitamine si poate oferi multiple beneficii sanatatii. Aceste fructe hidrateaza organismul, il curate de toxinele nocive etc. Insa nimeni nu foloseste coaja pepenelui. Toata lumea o arunca. Stiai insa ca si aceasta este comestibila?

Stii ce este coaja de pepene? Ei bine, aceasta e partea alba si ferma a fructului, care e lasata deoparte dupa ce miezul roz si aromat este mancat sau taiat. Noi tindem sa o aruncam, insa ea are numeroase beneficii. Coaja de pepene are efecte diuretice, poate fi utila in reglarea tensiunii si in mentinerea bunii functionary a ficatului.

Motivele pentru care nu trebuie sa arunci niciodata coaja de la pepenele verde

Este bine sa se stie ca prin intermediul unei cercetari recente s-a aratat ca coaja de pepene reprezinta o sursa nemaipomenita de vitamina C, vitamina B6, vitamina A, magneziu, zinc si potasiu. Pepenele rosu contine licopen in cantitati mari. Acesta este un antioxidant care ajuta prevenirea unor diferite boli. Se pare ca peste 95% din proprietatile nutritionale ale pepenelui se gasesc, de fapt, in coaja.

Multe persoane din jurul lumii folosesc pepenele in diferite feluri de mancare, sau sub diferite forme, deoarece are o aroma placuta. Alte persoane folosesc si coaja sa in diverse tratamente, caci contine nutrienti, benefici sanatatii.

1. Coaja de pepene ajuta imbunatatirea activitatii fizice

In primul rand, trebuie sa stii ca pepenele contine cantitati inseminate de citrulina, care este un aminoacid. Corpul are nevoie de cat mai multi aminoacizi dupa o activitate fizica, pentru a ajuta muschii sa isi revina. Astfel, e indicat sa iti asezonezi gustarea ( conserva de ton sau pieptul de pui) cu coaja de pepene, pentru ca e o idee nemaipomenita de aliment care poate fi consumat dupa miscare.

2. Consumul sau stimuleaza libidoul

Ti se pare ca ti-ai pierdut apetitul sexual? Ei bine, daca raspunsul tau e afirmativ, atunci e musai sa incepi sa mananci imediat coaja de pepene. Aceasta are efectul de a stimula libidoul, mai ales datorita continutului de citrulina. Trebuie sa stii si ca coaja de pepene este folosita si ca ingredient afrodisiac in multe dintre produsele de stimulare a libidoului, disponibile in magazine. Diferite cercetari au descoperit ca citrulina are efecte pozitive si in ceea ce priveste disfunctia erectila.

3. Stimuleaza pierdea greutatii in mod natural

Coaja de pepene este bogata si in fibre. Acest lucru inseana ca trebuie adaugata imediat regimului alimentar zilnic. Ea se poate dovedi utila atunci cand vine vorba de pierderea kilogramelor in plus, deoarece are puterea de a oferi senzatia de satietate, stopandu-ti apetitul, si automat acumularea de calorii in plus. Coaja de pepene este si un bun diuretic, asa ca te poate ajuta sa scapi si de apa in exces din corp.

4. Consumand coaja de pepene, iti poti regla tensiunea

Coaja de pepene este benefica si in cazul reglarii tensiunii. Cum se intampla acest lucru – coaja de pepene are efect diuretic si te va ajuta sa scapi de excesul de apa din corp. cercetarile au demonstrate ca extractul din coaja de pepene a ajutat adulti hipertensivi sa isi regleze nivelul rensiuniii, atunci cand a fost consumat alaturi de medicatia prescrisa de specialist.

5. Coaja de pepene este benefica tractului urinar

Coaja de pepene este foarte folositoare cand vine vorba de prevenirea unor afectiuni ori infectii ale tractului urinar. Coaja de pepene te poate ajuta sa iti mentii rinichii sanatosi, precum si restul sistemului urinar, datorita proprietatilor sale de diuretic. Producerea urinei este controlata, asa ca e mult mai usor sa te asiguri ca tractul urinar este curat si in forma buna. Nu uita sa consume 8 pana la 12 pahare de apa pe zi!

6. Poate preveni o forma letala de cancer

Coaja de pepene contine licopen, care este un antioxidant puternic. Multe cercetari au aratat ca licopenul a reusit sa reduca riscul cancerului de prostate cu pana la 34%. Acest antioxidant poate fi util si in ceea ce priveste alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul esofagian, de stomac, de pancreas, de colon sau cervical.

Este indicat sa incluzi coaja de pepene in regimul tau alimentar zilnic. Data viitoare cand mai mananci pepene verde, asigura-te ca nu arunci aceasta parte sanatoasa a sa. O poti include in dieta ta sub diferite aspecte: o poti consuma in stare cruda, in salate, in supe, ca garniture la fripturi. In diferite colturi ale lumii, oamenii pun coaja de pepene la conservat, la borcan, asa ca este decizia ta cum vrei sa o consume, profitand de beneficiile sale. Speram ca acest articol ti-a fost util; nu uita sa il impartasesti celor apropiati! Multumim!

Motivele pentru care nu trebuie sa arunci niciodata coaja de la pepenele verde Reviewed by Unknown on 5:13 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.