Top Ad unit 728 × 90

Maseaza-ti degetele pentru ca durerile sa dispara!

Publicitate

Un articol de Mihaela

Cand te mai confrunti cu o durere enervanta de cap, fie cu problema nasului infundat sau cu dureri de gat ori abdominale, nu te panica!

Medicamentele si tehnicile de odihna sunt alternative la indemana, insa poti gasi o alta modalitate de alinare a acestor afectiuni, care s-ar putea sa te surprinda. Foloseste-ti mainile ca sa faci durerile sa dispara, prin intermediul acupresiunii.

Maseaza-ti degetele pentru ca durerile sa dispara!

Iata o serie de afectiuni si dureri care pot fi tratate acasa, prin tehnici de acupresiune si reflexologie.

 1. Migrenele si durerile de cap

Acupresiunea te poate ajuta sa reduce durerile de cap si presiunea, mai ales daca durerea de cap este provocata de tensiune musculara sau stres.

Masajul terapeutic se aplica in podul palmei, in punctul de mijloc dintre degetele mare si index. Apasa ferm, circular, presand zona 4-5 secunde. Daca esti insarcinata, evita aceasta tehnica, deoarece poate provoca nasterea.

 2. Dureri si presiune la nivelul sinusurilor

Intoarce-ti mainile spre tine si pune presiune pe varful degetelor ( pe buricele degetelor), folosindu-ti degetul mare si pe cel aratator, de la mana opusa. Fa acest lucru pentru fiecare deget in parte, masandu-le incet timp de 1-3 minute. Aceasta tehnica va alina durerile sinusurilor, ameteala, presiune, congestia si nasul infundat.

 3. Inflamatii ale gatului si dureri

Maseaza toata suprafata degetului mare. Un astfel de masaj va alina problemele respiratorii si inflamtiile, tusea ori congestiile sinusurilor.

 4.  Tensiunea si durerea de la nivelul gatului

Maseaza palma fiecarei maini.

 5. Stomac deranjat

Maseaza toata suprafata degetului mare, incalzindu-l. Dupa ce ai facut asta, pune imediat presiune pe podul palmei, folosindu-te de degetul mare, pe care sa il tii asa timp de doua minute.

 6. Crampe menstruale sau dureri abdominale

Maseaza-ti incet mainile. Pune presiune pe unghia de la degetul aratator, deget care sa stea lipit de degetul mare. Odata ce ai facut asta, continua procedura catre degetul mic, exact ca in imagine.

Maseaza-ti degetele pentru ca durerile sa dispara! Reviewed by Unknown on 11:28 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.