Top Ad unit 728 × 90

“Mai aveam 48h de trait” – o femeie anorexica isi revine in mod miraculos

Publicitate

Un articol de Mihaela

Avea numai 14 ani atunci cand medicii i-au spus ca mai avea de trait doar 48 de ore. Diagnosticul ingrozitor era rezultatul unei lupte lungi cu anorexia si bulimia, care o facusera pe Gemma Walker sa cantareasca numai 29 de kg.

,, Aceia au fost cei mai grei si teribili ani din vietile noastre; sa verificam in fiecare dimineata daca mai respira, sa vedem daca inima continua sa ii mai bata”, a spus tatal Gemei, Steve. ,,In unele nopti pur si simplu stateam pe podea, langa patul ei, doar ca sa ii fim aproape, caci era singurul lucru pe care il puteam face.”

“Mai aveam 48h de trait” – o femeie anorexica isi revine in mod miraculos

In mod miraculous, fiica sa a supravietuit. Insa lucrurile nu au decurs simplu de aici incolo. In urmatorii ani, aceasta a fost internata in spital pentru urgente de sanatate, cat si pentru ingrijire psihiatrica.

,,Este foarte dificil sa ma uit la pozele din acea perioada, nu neaparat din cauza aspectului, ci din cauza sentimentului pe care mi-l provoaca” a spus Gemma. ,,Ma uit la fiecare fotografie si imi amintesc exact cum ma simteam sau ce era in spatele fotografului. Eram ametita, zilele treceau lent, iar eu imi doream, speram cu fiecare zi, sa adorm si sa nu ma mai trezesc. Familia mea era pregatita sa ma lase sa plec.”

Pentru Gemma, recuperarea a fost foarte dificila. Obisnuia sa isi puna greutati in haine ca sa isi pacaleasca doctorii ca se ingrasa. S-a confruntat, deasemenea cu problema de a-si face rau singura, din cauza situatiei traumatice prin care trecea. Ca parte a tratamentului de reabilitare, ea trebuia sa consume 6500 de calorii in numai 20 de minute, lucru care ii provoca lesinuri si halucinatii.

,,Recuperarea mea a fost traumatizanta. Procesul de luare in greutate la care am fost supusa a fost foarte rapid, in mai putin de 7 luni, luasem 40 kg, triplandu-mi greutatea, insa din punct de vedere psihic, situatia era ingrozitoare.”

Sapte ani mai tarziu, vestile despre Gemma sunt imbucuratoare; ea este bine si si-a lansat chiar si o afacere cu produse de ingrijire a pielii.

,,E o mare bucurie sa o avem printre noi, sanatoasa. Este plina de energie si speranta, lucruri pe care nu credeam ca le vom mai vedea vreodata la fiica noastra”, a spus Steve, adaugand ca 7 ani e o perioada lunga in care iti vezi copilul suferind. ,,Si-a revenit singura, noi doar i-am stat alaturi.”

Sursa imaginii: http://cdn.images.dailystar.co.uk

“Mai aveam 48h de trait” – o femeie anorexica isi revine in mod miraculos Reviewed by Unknown on 5:09 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.