Top Ad unit 728 × 90

Ia seminte de pepene verde si fierbe-le: rezultatele te vor surprinde ( reteta)

Publicitate

Un articol de Petrut

Toti iubim sa mancam pepene, mai ales vara, nu? Este revigorat, racoritor, delicios, insa nimanui nu ii plac semintele acestui fruct. Toata lumea le arunca. Semintele de pepene verde sunt considerate gunoi si numai cateva persoane le agreaza. Insa cand vine vorba de beneficiile lor asupra sanatatii, nu cred ca cineva le va mai arunca. In primul rand, trebuie sa stii ca semintele de pepene verde sunt extrem de eficiente si benefice pentru imbunatatirea sistemului digestiv. Acest lucru se intampla pentru ca semintele circula prin tractul intestinal si imbunatateste procesul de digestie, ceea ce inseamna ca celelalte beneficii ale semintelor sunt neexplorate.


Ei bine, iata partea buna - daca vrei sa profiti de beneficiile semintelor de pepene verde si de proprietatile lor de vindecare - mai intai trebuie sa le fierbi, sa le prajesti sau sa le maruntesti. Semintele de pepene contin multipli nutrienti: fibre care sunt benefice digestiei si extrem de folositoare si eficiente in tratarea si vindecarea parazitilor intestinali, inflamatiilor etc.

Trebuie sa stii si ca semintele de pepene verde sunt folosite ca diuretic. Din acest motiv, expertii medicali recomanda ceaiul din seminte de pepene verde, facut acasa, tuturor pacientilor cu probleme ale tractului urinar; ceaiul este util si pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Semintele contin si cantitati mari de citrulima, un complex organic cu multiple proprietati antioxidante. Ajuta dilatarea vaselor de sange, imbunatatindu-le functionarea. Asta inseamna ca acest compus este extrem de folositor in tratarea multiplelor probleme de sanatate, precum: tratarea tensiunii ridicate, pectorita anginica si arteroscleroza.

Aceasta reteta este simplu si usor de preparat. Trebuie sa urmezi urmatoarele instructiuni.

Iata ce trebuie sa faci:

Ia 20-30 de seminte de pepene verde, marunteste-le si apoi fierbe-le timp de 15 minute in 2 litri de apa. Aceasta cantitate va fi de ajuns pentru consum timp de 2 zile, iar in a treia zi trebuie sa faci o pauza.

Repeta procedura mai multe saptamani, dar nu uita de pauza din a treia zi.

Beneficiile pepenelui verde

Asa cum am mentionat mai sus, semintele de pepene sunt extrem de bogate in nutrienti, precum si in minerale, iar din acest motiv nu trebuie aruncate. Acest tip de seminte are un invelis dur, asa ca trebuie mestecate inainte de a fi inghitite pentru a profita de continutul nutritional. Cateva dintre avantajele consumului de seminte de pepene verde sunt date mai jos.

Protejeaza-ti sanatatea inimii
Fiind pline de magneziu, semintele ajuta bunastarea inimii tale, ca sa poata functiona normal. In plus, ele mentin nivelul presiunii sangelui si inlesnesc procesul metabolic. Acestea sunt uimitoare in evitarea bolilor de inima precum si in cazul hipertensiunii.

Previn imbatranirea
Continutul de antioxidanti din seminte va evita imbatranirea, intarindu-ti pielea si mentinandu-te tanar si sanatos.

Curata acneea
Ia o bucata de bumbac si inmoaie-o in ulei de seminte de pepene verde. Foloseste-o pentru a-ti curata fata de acnee, praf precum si de celulele moarte ale pielii. Acest ulei este potrivit pentru orice tip de ten si poate fi folosit ca produs de ingrijire a tenului.

Intareste parul
Continutul ridicat de proteina si aminoacizi din seminte poate intari usor parul. In plus, semintele prajite de pepene pot da stralucire parului, deoarece contin cupru, care produce melanina, un pigment care da culoare parului. 

Trateaza mancarimile scalpului
Uleiul din seminte de pepene verde poseda o structura placuta, care intra repede in piele. Acesta poate fi utilizat drept umidificator pentru scalpul uscat si iritat, sau in cazul matretii.

Previne deteriorarea parului
Semintele includ acizi grasi esentiali, care previn deteriorarea parului.

Reglarea tensiunii arteriale si prevenire bolilor cardio coronare
Arginina este utila in reglarea echilibrului tensiunii arteriale, precum si in cazul bolilor cardio coronare. Afectiunile coronare ale inimii reprezinta boli care sunt rezultatul ingustarii vaselor arteriale, care blocheaza circulatia sangelui. Arginina, o componenta importanta care se gaseste in semintele de pepene verde, previne ingustarea vaselor. Un alt amino acid prezent in acest tip de seminte uimitoare este triptofanul, dar si lisina.

O sursa bogata de magneziu pentru un sistem imunitar mai bun
Nu am terminat cu avantajele. Consumul acestor seminte este o sursa extraordinara de magneziu. Magneziul se gaseste mai ales in alimente ca  graul, orezul, ovazul precum si in pudra de cacao. Este important pentru sustinerea sanatatii mecanismului de aparare.  Insuficienta sa poate avea ca repercusiuni spasme musculare, boli ale inimii, sau diabet. Acidul pantotenic este cunoscut si ca vitamina B5. Este esential pentru transformarea carbohidratilor in energie, fiind deasemenea prezent in legume sau carne. 

Trateaza boala beri beri cauzata de deficitul vitaminei B6.
Este o vitamina solubila in apa, a carei insuficienta poate cauza o afectiune numita beri beri. B6 este de fapt o vitamina complexa, solubila in apa, care converteste carbohidratii in energie. Este cruciala pentru crearea neurotransmitatorilor.

Ofera aminoacizi esentiali
Arginina si lisina reprezinta niste aminoacizi de care corpul are nevoie pentru a functiona perfect. Cel din urma are si efectul de a imbunatati metabolismul organismului, si mai tarziu asigura asimilarea calciului pentru intarirea oaselor si tesuturilor. Aceste doua tipuri de aminoacizi sunt inzestrate si cu beneficii uimitoare asupra sanatatii sexuale.

Consuma grasimi nesaturate sanatoase
Aproximativ 80% din grasimile care se gasesc in semintele de pepene verde sunt grasimi nesaturate, naturale, cu un continut de acizi grasi omega 3. Consumul semintelor inseamna un plus de energie pentru organism, fara acumularea de calorii. O cana de seminte uscate pe zi poate alimenta necesarul zilnic de grasimi sanatoase.

Par si unghii
Motivul pentru care semintele de pepene verde pot fi de ajutor in ingrijirea parului, redandu-i sanatatea si stralucirea este ca includ o cantitate importanta de proteine. Proteinele din semintele de pepene verde includ si alti aminoacizi ca lizina, arginina, trifopan si acidul glutamic, care au rolul de a mentine sanatatea parului precum si de a intari unghiile.

Sursa de magneziu
Semintele acestui fruct contin cantitati importante de magneziu, care pot face minuni in mentinerea perfecta a functionarii organismului. El poate ajuta in functionarea perfecta a inimii si in plus, ofera echilibrul la nivelul presiunii sangelui. El poate sa echilibreze si diabetul, reusind sa ofere sprijin si in ceea ce priveste procesul metabolic din organism.

Semintele de pepene verde pot vindeca eczema
Toarna o lingurita de semintearuntite intr-o lingurita de miere si pune aceasta combinatie in 3/4 cana de apa calda. Amesteca bine so consuma imediat ( cel putin de doua ori pe zi). Aceasta metoda te va ajuta sa controlezi eczema.

Sporesc fertilitatea la barbati
Antioxidantul licopen din semintele de pepene verde este fara indoiala o metoda excelenta si eficienta de imbunatatire a nivelului de potenta la barbati. Acest lucru e posibil prin introducerea semintelor uscate in regimul alimentar zilnic.

Beneficii pentru recuperare
Dupa orice boala, se poate folosi un regim alimentar care sa contina seminte de pepene verde, pentru recuperarea dupa criza efectele sunt notabile in doar doua-trei zile. Pentru cei care se confrunta cu probleme ale memoriei, semintele de pepene verde pot fi benefice ca sa ai din nou o memorie excelenta si ascutita.

Trateaza diabetul
O mana de seminte de pepene verde tinute intr-un litru de apa timp de 45 de minute - aceasta este bautura care trebuie consumata zilnic pentru a controla diabetul. Acesta chiar este unul dintre avantajele majore ale semintelor, date fiind statisticile in privinta persoanelor cu diabet.

Ofera umiditate pielii
Acizii grasi ce se regasesc in semintele de pepene verde sunt ideali pentru a oferi umiditate pielii. In plus, ei ofera si fermitate, reusind totodata sa previna afectiuni ale pielii ca acneea. Per total, ei mentin sanatatea pielii, prin aplicare cat si prin consum.

Mentine parul negru
Cuprul se numara printre mineralele care se gasesc in semintele de pepene, care stimuleaza producerea de melatonina din corp, responsabila de culoarea parului. In plus, da culoare pielii.

Previne ruperea parului
Acizii grasi esentiali din uleiul din seminte de pepene fac minuni in ceea ce priveste mentinerea sanatatii parului. Ei intaresc parul si ajuta la evitarea ruperii sale.

Recomandam consumul de seminte de pepene verde datorita proprietatilor lor. Le poti gasi peste tot in timpul verii, dar si in celelalte anotimputiri. Expertii medicali le considera extrem de folositoare in diverse situatii: imbunatatirea celulelor musculare, imbunatatirea functionarii inimii, a memoriei, a concentrarii etc. Trebuie sa mai stii ca semintele de pepene verde contin numerosi nutrienti, ca de exemplu fier, magneziu, vitaminele A, B si C, antioxidanti, calciu, magneziu si niacin. Este necesar sa incerci acest remediu facut in casa. Este simplu de preparat si poate oferi multiple beneficii sanatatii tale si a familiei tale.

Ia seminte de pepene verde si fierbe-le: rezultatele te vor surprinde ( reteta) Reviewed by Unknown on 5:30 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.