Top Ad unit 728 × 90

Ia aceasta vitamina ca sa tii tantarii la distanta toata vara!

Publicitate

Un articol de Mihaela

Blestemul existentei umane, tantarii sunt extrem de agasanti: prolifici, omniprezenti, provoaca mancarimi si purtatori ai unor diferite boli.

Acestia apar de te miri unde, dintr-o data, la finalul primaverii, provocandu-ne sa ii tinem cat mai departe de pielea noastra pe parcursul verii.

Folosirea insecticidelor chimice poate fi periculoasa. DEET (Dietiltoluamid) este ingredientul activ din majoritatea produselor impotriva tantarilor. Agentia de protectie a mediului a asigurat ca DEET este sigur pentru folosire, insa a adaugat o lista de atentionari in ceea ce priveste utilizarea sa.

Ia aceasta vitamina ca sa tii tantarii la distanta toata vara!

Problema legata de aplicarea oricarui produs chimic sintetic pe suprafata pielii este reprezentata de faptul ca odata aplicat, acesta intra in corp. Agentia de Sanatate si Mediu din Nova Scotia a raportat in 2003:

Peste 56% dintre produsele pe baza de DEET, aplicate direct pe corp, penetreaza pielea si 17% sunt absorbite in sange. Concentratii din sange de aproximativ 3mg pe litru au fost raportate la cateva ore dupa aplicarea de produse continand DEET, in maniera mentionata. DEET-ul este absorbit si de intestine.

DEET afecteaza sistemul nervos central

Cercetarile efectuate pe animale, la Universitatea Duke, in 2002, au evidentiat ca folosirea indelungata a DEET-ului a provocat incetarea activitatii celulelor din creier, precum si schimbari comportamentale la sobolani, necesitand si alte testari.

In 2004, Asociatia de Sanatate din Canada a interzis folosirea produselor de exterminare a insectelor, cu o concentratie de DEET mai mare de 30%, din cauza dozajului ridicat si a folosirii repetate.

Studiile au aratat ca DEET poate provoca diferite afectiuni ale pielii si ale membrane mucosae.

Asa ca ramane intrebarea legata de cum sa tinem la distanta acele mici insecte insetate de sange.

Raspunsul pentru noi e ca trebuie sa nu avem un miros apetisant!

S-a aratat ca atunci cand cantitati ample de vitamina B1 (tiamina) sunt consumate, corpul degaja un miros care nu este pe placul tantarilor.

Acest nutrient esential (solubil in apa), a fost numit vitamin antistres, intrucat intareste sistemul imunitar, apara sistemul nervos si accelereaza metabolismul, ajutand organismul sa faca fata factorilor de stress.

Corpul uman are nevoie de tiamina pentru a produce trifosfatul adenosine, folosit pentru energie de fiecare celula.

Carenta acestei vitamine poate provoca complicatii de natura neurologica, afectiuni oculare, probleme cardiace si depresie. Aceasta poarta numele de vitamina B1 deoarece a fost prima vitamina B identificata. Avand in vedere ca este solubila, sansa de o supradoza este redusa; corpul va elimina elementele de care nu are nevoie.

Nu te ingrijora – oamenii nu pot percepe consumul crescut de vitamina B1 din corpul tau

Tiamina poate fi gasita in diferite produse:
  • Oua
  • Kefir
  • Legume
  • Seminte de mustar
  • Drojdie alimentara
  • Nuci
  • Fulgi de ovaz
  • Portocale
  • Rosii
  • Cereale integrale
Exista, deasemenea, mai multe plante pe care le poti cultiva in gradina, care tin departe tantarii: iarba pisicii, lemongrass, citronella, menta si cimbru, ca sa numim cateva.

Pentru protective sporita impotriva tantarilor, incearca acest spray natural.

Ingrediente:
  • ½ cana de apa fiarta si racita
  • ½ lingurita de hamamelis
  • 15 picaturi de ulei din arbore de ceai
  • 15 picaturi de ulei de levantica

Indrumari :

Pune apa intr-un recipient cu pompa spary (dupa ce s-a racit). Adauga restul ingredientelor, pune capacul si agita amestecul.

Foloseste cat ai nevoie.

Ia aceasta vitamina ca sa tii tantarii la distanta toata vara! Reviewed by Unknown on 5:27 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.