Top Ad unit 728 × 90

Alunele au proprietati de vindecare: afla toate afectiunile pe care le poate trata!

Publicitate

Un articol de Mihaela

Cercetatorii americani de la Universitatea Vanderbilt au descoperit ca daca vei consuma numai 30 de grame de alune, poti diminua rata mortalitatii cauzata de bolile cardiovasculare, de la 23% la 28%, precum si riscul de a muri din pricina altor afectiuni, de la 17% la 21%. Studiul s-a derulat pe parcursul a aproximativ 2 ani si a fost centrat pe informatii referitoare la alimentatia a aproximativ 70.000 de cetateni americani si 130.000 de cetateni chinezi.

Alunele au proprietati de vindecare: afla toate afectiunile pe care le poate trata!
Datorita continutului de proteine, vitamine, oligoelemente, fibre, minerale si acizi grasi nesaturati, alunele sunt nutritive si au proprietati de vindecare. In plus, aceasta gustare uimitoare este bogata in fier, zinc, magneziu, seleniu, fosfor si, mai mult, nu are colesterol. Mai mult, continutul de vitamina B si efectul calmant asupra sistemului nervos fac aceste alimente niste produse antistres. Alt avantaj al alunelor este faptul ca imbunatatesc memoria, atentia si auzul, dar si faptul ca au efectul de a alina tusea seaca. Vitamina E din compozitia lor stimuleaza glandele reproducatoare, imbunatatind potenta.

Conform cercetatorilor de la Universitatea Linkoping din Suedia, aminoacidul arginina din alune distruge factorii cauzatori de tuberculoza, sprijinind procesul de recuperare rapida a organismului. Acestia au ajuns la aceste concluzii, dupa tratarea a 120 de pacienti cu o doza zilnica de 30 de grame de alune. Astfel, arginina detine un rol cheie in crearea oxidului nitric, care protejeaza organismul de tuberculoza. Consumul moderat de alune nesarate regleaza nivelul glucozei, al trigliceridelor si al colesterolului din sangele pacientilor cu diabet de tip 2.

Important de stiut:

Daca esti alergic la alune, indiferent care ar fi proprietatile lor, trebuie sa eviti consumul lor!

Alunele au proprietati de vindecare: afla toate afectiunile pe care le poate trata! Reviewed by Unknown on 5:21 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.