Top Ad unit 728 × 90

De ce sunt periculoase betisoare pentru urechi si cu ce le poti inlocui

Publicitate

Desi nu se numara printre produsele de igiena personala cele mai cautate, betisoarele pentru urechi fac mai degraba rau decat bine. Scopul este sa cureti si sa indepartezi ceara si murdaria din urechi, iar betisoarele de bumbac de fapt imping reziduurile mai adanc in ureche. Mai ales atunci cand sunt folosite in mod gresit, betisoarele pot cauza probleme grave precum obstructii otice sau infectii.

Dar oamenii mai apeleaza si la alte mijloace de curatare a urechilor, care sunt la fel de periculoase. Potrivit pediatrului american David Gill, nu trebuie sa indepartezi niciodata ceara din urechi prin mijloace care presupun forta de apasare. Medicul recomanda inlocuirea acestor metode cu alternative mai eficiente si mai sigure. Una dintre presupune folosirea de ulei!

Uleiul este substanta perfecta pentru inmuierea depozitelor de ceara si murdarie. Imbiba putina vata de bumbac in ulei si introdu-o cu grija in ureche fara sa apesi sau sa o impingi prea adanc. Picura astfel putin ulei in ureche si asteapta 2-3 minute. Pasul urmator este sa-ti scuturi usor capul (la fel cum ai proceda ca sa elimini apa din urechi dupa baie) ca sa mobilizezi depozitele de ceara catre exterior.

Daca metoda descrisa nu da rezultate, dr. David sugereaza sa inlocuiesti uleiul cu o solutie de otet si spirt in cantitati egale.

Un articol de Mircea Dumitrescu

De ce sunt periculoase betisoare pentru urechi si cu ce le poti inlocui Reviewed by Unknown on 5:18 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.