Top Ad unit 728 × 90

7 produse care cauzeaza cancer, de evitat in casa noastra

Publicitate

Chiar daca ne simtim in deplina siguranta numai la noi acasa, se pare ca in ziua de azi, casele noastre nu sunt la fel de sigure cum au fost odata. Aparent, folosim în mod constant numeroase produse nocive, cum ar fi sampoane, plastic, cauciuc, parfumuri, coloranti, produse care sunt bogate in substante cancerigene, cum ar fi formaldehida, nitrobenzen, si clorura de metilen.

Urmatoarele 7 elemente nu sunt atat de inofensive pe cum ai fi crezut ca sunt si pot duce la numeroase probleme de sanatate. Drept urmare, este intelept sa le eviti pentru a imbunatati mediul in care traiesti cu familia ta.


Odorizantele ambientale
Numeroase odorizante contin compusi organici volatili, carcinogeni si toxine cum ar fi ftalati. Conform unui alt studiu realizat de Consiliul de Aparare a Resurselor Naturale (CARN), care a examinat 13 odorizante ambientale de uz casnic comune, cele mai multe dintre ele contin substante chimice care pot agrava astmul si cauzeaza probleme de dezvoltare a reproducerii.

Sampoanele
Sampoanele conventionale sunt extrem de bogate in ingrediente toxice, dar inca nu exista studii care sa dovedeasca daca pot cauza cancer. Cu toate acestea, este mult mai sigur sa utilizezi sampon facut in casa.

Lumanarile
Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor din SUA a efectuat un studiu si a constatat ca 40% dintre lumanarile vandute pe piata, In special cele parfumate, au fire de plumb in interiorul fitilului. Deoarece uleiurile parfumate inmoaie ceara, ele sunt utilizate frecvent de catre producatori in scopul de a face fitilului mai ferm.

Protectia Consumatorului sustine ca o lumanare cu un fitil de plumb elibereaza cantitatea de plumb de cinci ori mai mare decat cea considerata ca fiind daunatoare pentru copii si depaseste standardele de poluare ale Agentiei de Protectie a Mediului (APM) pentru aerul din exterior.

In plus, expunerea la cantitati mari de plumb poate provoca multe probleme de sanatate, cum ar fi probleme de comportament, dereglari hormonale, si dificultati de invatare.

Prin urmare, in scopul de a preveni aceste riscuri, ar trebui sa utilizati lumanari de ceara de albine cu fitil de bumbac.

Anne Steinemann de la Universitatea din Washington, a efectuat, de asemenea, un studiu in 2008, care a aratat ca toate odorizantele ambientale elimina substante chimice raportate prin legi federale ca fiind daunatoare si toxice, precum si carcinogeni cu nici un nivel de expunere in conditii de siguranta.

Mai mult decat atat, nici unul dintre aceste ingrediente nocive nu au fost incluse pe etichetele sau fisele tehnice de securitate. Prin urmare, ar trebui sa folositi uleiuri esentiale pe post de parfumuri naturale.

Insecticidele si pesticidele
Chiar daca noi consideram, de obicei, produsele pentru animalele de companie ca fiind sigure si pentru animale si pentru om, majoritatea produselor pentru purici, capuse si paduchi contin substante chimice potential cancerigene atat pentru oameni cat si pentru animalele de companie, cum ar fi permetrin, insecticide organofosforice si carbamati.

Perdelele de dus
Perdelele de dus din material plastic elibereaza substante chimice toxice nocive, cunoscute sub numele de substante chimice volatile organice sau compusi organici volatili, in baie si dus, precum si in mediul inconjurator.

Materialele de arta
Cercetarile au aratat ca unele materiale pentru articole de arta, cum ar fi solventi, vopsele acrilice si markere permanente includ substante chimice nocive asociate cu forme de cancer, alergii, si leziuni ale organelor.

Toxinele sunt deosebit de periculoase in special pentru copii, deoarece acestia sunt mai predispusi la efectele lor datorita sistemelor lor imunitare imature si metabolismelor accelerate. Prin urmare, ar trebui sa incercati sa gasiti alternative ecologice si nontoxice pentru materialele comune, sau le puteti face pe cont propriu.

Antiperspirantele
Majoritatea antiperspirantelor si deodorantelor conventionale includ numeroase ingrediente care au fost legate de forme de cancer agresiv.

Si anume, deoarece aceste produse raman pe corpul nostru ore in sir, aceste substante chimice periculoase pot fi absorbite prin piele si cauza numeroase probleme de sanatate. Puteti gasi mai multe retete pentru a face propriile antiperspirante naturale si deodorante pentru a evita aceste efecte secundare nocive.

Prin urmare, in scopul de a proteja sanatatea ta si a familiei tale, ar trebui sa eviti aceste 7 produse, precum si produsele de curatare conventionale.

Un articol de Mircea Dumitrescu

7 produse care cauzeaza cancer, de evitat in casa noastra Reviewed by Unknown on 10:01 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.