Top Ad unit 728 × 90

Dupa ce citesti acest articol, cu siguranta nu vei mai bea apa in timpul meselor!

Publicitate

Sunt convins ca multi oameni de pretutindeni, printre care ma numar si eu, au obiceiul (prost) de a bea apa in timpul meselor. Potrivit unui studiu recent, expertii medicali au constatat ca acest obicei dauneaza digestiei si, ca urmare, si multor altor functii fiziologice ale organismului.

Potrivit medicilor, consumul de prea multe lichide in timpul meselor poate provoca simptome de balonare, indigestie si impiedica totodata absorbtia corecta a multor substante nutritive.

Recomandarea lor este sa nu bei apa sau alte lichide cu cel putin 30-60 de minute inainte de servirea mesei.  

Daca iti este foarte sete, insa, poti sorbi cateva inghituri mici de apa, dar nu mai mult. Consumul unei cantitati mari de lichide deodata imediat inainte de masa sau in timpul mesei duce la diluarea acidului clorhidric din stomac, o substanta digestiva esentiala pentru descompunerea si absorbtia corespunzatoare a alimentelor consumate.

Asadar, pentru a imbunatati si accelera procesul de digestie, nu manca niciodata pe fuga, ai grija sa mesteci mancarea bine, si consuma cat mai des alimente amare si acide. Toate aceste lucruri stimuleaza productia de enzime ale fluxului biliar, creand astfel conditiile propice pentru descompunerea alimentelor si absorbtia completa a nutrientilor.

In speranta ca articolul ti-a fost de folos, te invitam sa-l trimiti mai departe si prietenilor.

Un articol de Mircea Dumitrescu

Dupa ce citesti acest articol, cu siguranta nu vei mai bea apa in timpul meselor! Reviewed by Unknown on 2:34 PM Rating: 5

1 comment:

  1. O intrebare, de ce japonezi si chinezi beau ceai cald in timpul meselor ? Va spun eu, sa le ajute digestia. Daca in Romania si in tarile din Europa se bea masiv COLA rece , bere si alte sucuri sigur acele persoane vor avea o digestie neconforma. Este ca si cum am turna o cana de apa rece peste o cratita in care se pregateste hrana. Procesul se opreste si se reia. Asa este si la om, si cu probleme in plus. Concluzia ....., otrgeti dumneavoastra.

    ReplyDelete

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.